Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új templom épül Lázár János városában

2018.02.13. 11:01

Új római katolikus templom épül Hódmezővásárhelyen, a Kertvárosban - jelentette be Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök kedden az alföldi városban.

A püspök a terveket bemutató sajtótájékoztatón elmondta, az egyházmegye néhány éve vette át fenntartóként a városrész iskoláját. Az intézmény diákjainak és tanárainak kívánsága volt, hogy legyen olyan tér, ahol az egész közösség elfér.

Az új épület befelé az iskola kápolnájaként, kifelé a városrész templomaként működik, ahol egy vasárnapi misén a környék katolikus hívei is elférnek. A liturgikus célok mellett az épület kulturális, közösségi rendezvények megtartására is lehetőséget kínál majd - tudatta Kiss-Rigó László.

A sajtótájékoztatón jelen volt a fideszes alpolgármester is. Hegedűs Zoltán elmondta, 2016-ban aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy katolikus templom épüljön a Kertvárosban.

Hegedűs Zoltán a Fidesz jelöltje a február 25-én tartandó hódmezővásárhelyi polgármester-választáson. Aki nem hajlandó vitázni a legtöbb ellenzéki párt által támogatott jelölttel, Márky-Zaj Péterrel.

Hódmezővásárhelyen nagyon teper a Fidesz. Hétfőn derült ki, hogy az "idősek megbecsülése jegyében" minden nyugdíjas korú lakosnak 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt adjanak.

Lázár János szerint Hódmezővásárhely akkor lesz nyertes város, ha az ő jelöltjükre, Hegedűsre szavaznak. A miniszter azt is mondta a most, a választás előtt közvetlenül kiosztott ajándék Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban, hogy

azt kérem, mindenki tartsa vissza magát, és ne sértse meg a hódmezővásárhelyi nyugdíjasokat azzal, hogy azt állítja, a 10 ezer forintos utalvánnyal szavazatot lehet tőlük venni

Így Lázár János kérésének eleget téve nem állítjuk, hogy az időközi választás előtt kiosztott ajándék Erzsébet-utalvány a választási kampány része lenne.

444 összeszedte, Lázár János és a fideszes jelölt heti turnéját:

  • hétfő 18 órától a Csúcsi Olvasókörben,
  • kedden szintén 18 órától a HSZC Eötvös József Szakgimnáziumban,
  • szerdán 17 órától a Tóalj utcai Hódtói Olvasókörben,
  • csütörtökön 18 órától a Tabáni Olvasókörben,
  • míg pénteken 17 órától a Mátyás utcai Olvasókörben tart választási fórumot.