Útra dőlnek a fák a hó súlya alatt a Bükkben

2018.02.14. 10:37 Módosítva: 2018.02.14. 17:26

A keddi intenzív havazást követően Kékestetőt szerda délelőttre már félméteres hó borította - írja az MTI. Ráadásul mivel a nap folyamán további csapadék hullik, a hóréteg tovább duzzad.

A többi magasabban fekvő magyarországi település sem sokkal marad el Kékestetőtől: Miskolc Lillafüred-Jávorkút állomáson 43 centiméteres, Bükkszentkereszten 35 centiméteres hóvastagságot mértek. Síkvidékeken a legnagyobb hóvastagsággal - 16 centiméterrel - a Vas megyei Felsőszölnök büszkélkedhet.

Ahogy arról szerda reggel írtunk, szerdán főként az ország középső és keleti harmadában lehet még több helyen havazás, havas eső, délkeleten eső, estére azonban a keleti megyékre húzódik vissza a csapadék. 

Csütörtökön hajnalra mindenütt megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban általában mínusz 4 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de kevésbé felhős, havas tájakon mínusz 5 fok alá is lehűlhet a levegő. Napközben viszont már plusz 1-6 fok várható.

Az Időkép.hu arról számolt be, hogy délután a Kékestetőn már 55 centis hóréteg alakult ki, ezért több helyen az útra dőlnek a fák a hó súlya alatt a hegyekben. 

fa1
Fotó: Kovács Anna Parádsasvár Facebook

A tűzoltóság folyamatosan vágja az útról a kidőlt fákat a Bükk-hegységben.  Parádsasvárnál még áramszünet is volt a vezetékre roskadt fa miatt. 

fa2
Fotó: Kovács Anna, Parádsasvár Facebook

Egyik olvasójuk még videóra is tudta venni, ahogy pont az autója elé dől egy havas fa Bükkszentlászlónál. 

A katasztrófavédelem arról számolt be, hogy egy menetrend szerinti autóbusz csúszott az árokba szerda kora délután a 2505-ös úton, Bükkszentkeresztnél. A miskolci hivatásos tűzoltók drótkötéllel vontatták ki az árokból. Szerencsére senki nem sérült meg.