Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Társadalmi kampányt indítanak a sürgősségi ellátás megítélésének javításáért

2018.02.14. 09:52 Módosítva: 2018-02-14 10:48:22

A sürgősségi osztályokon dolgozók illetve maguknak a sürgősségi osztályoknak a megítélésén javítana Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság. A Magyar Idők szerint az "elmúlt időben több negatív kritika is érte a sürgősségi ellátást, nemcsak a hibásnak vélt orvosi döntések, de a rendkívül hosszú várakozási idők, illetve a nem megfelelő hangnem miatt is."

Bognár Zsolt, az MSOTKE elnöke szerint van mit javítani a szakma megítélésén. A lap azt írja, hogy a társaság az "idén szeretne egy társadalmi szemléletváltási kampányt indítani, elsősorban azért, hogy a páciensek elvárásait a valós lehetőséghez igazítsák a sürgősségi ellátással kapcsolatban".

Hogy milyen okok húzódnak meg a sürgősségi ellátással kapcsolatos bajok mögött, olvassa el a sürgősségi rendszerről írt cikkünket.

Mondja el véleményét az Index tematikus Facebook-oldalán! Csatlakozzon!