Bernát, Felícia
EUR 384,11 Ft
USD 362,88 Ft
8 °C
30 °C

A szcientológusok szerint a NAV akadályozza a működésüket

2018.02.15. 16:53

Az MTI-ben kiadott közlemény szerint a NAV akadályozza a Magyarországi Szcientológia Egyház működését. Azt írják, hogy a hatóság ismét lefoglalt egyházi szolgáltatáshoz szükséges iratokat és eszközöket, amelyeknek semmi köze nincs az eredeti házkutatási indokhoz. A szcientológusok szerint zaklatják őket és agresszív eszközökkel próbálják lerombolni a vallásszabadságot.

Semmilyen pontos információt nem kaptunk a hivatalos szervektől arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi akcióra miért van szükség.  A szervek csak megismétlik ugyanazt a túlkapó akciót, amit októberben is végrehajtottak, ezzel lehetetlenné téve, hogy a békés hívek a vallásuk gyakorlását szabadon folytassák

- írják a közleményben. Az MTI megkereste az ORFK-t is, ahonnan azt a választ kapták, hogy a Készenléti Rendőrség járőrei a NAV felkérésére az eljárásuk biztosítási feladatát látják el a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti központjánál.

Az Nemzeti Nyomozó Iroda személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, és tavaly októberben szállták meg először a szcientológusok hazai központját.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek