Orbán Viktor: A kormány nem zsarolható

2018.02.15. 08:56

"Külföldi gazdasági és politikai érdekcsoportok Soros György vezetésével gyenge és zsarolható kormányt szeretnének Magyarországon, a kormány viszont nem zsarolható, függetlenek vagyunk" – fogalmazott Orbán Viktor a Magyar Idők szerint a Fidesz visegrádi frakcióülésén szerda este.  "2010 után a gazdasági válság kezelésével, majd az energiaszolgáltatók, a bankok egy részének és a német kézben lévő sajtó egy részének nemzeti kézbe vételével a kormány zsarolhatósága megszűnt" – fejtette ki Orbán Viktor. Orbán szerint ha nincs nemzeti kézben lévő média, és pénzügyileg egy ország zsarolható, akkor nem tud független lenni.  A miniszterelnök szerint egy zsarolható kormány fel fogja adni a nemzeti függetlenséget, és bevándorlóországgá engedi alakítani Magyarországot.

Az ellenzékről azt mondta Visegrádon, hogy több gazdasági és külföldi érdekcsoport kezében van, és gyűlöletkampányra számít tőlük. "Persze ennek a kampánynak oka van: azért akarnak levadászni minket, mert útjában állunk azoknak, akik bevándorlóországot akarnak csinálni Magyarországból és bevándorlókontinenst Európából" – mondta a miniszterelnök. Szerinte egy külföldről irányított lejáratókampány zajlik a kormánypártok ellen, ehhez pedig nemzetközi intézmények és külföldi újságok is asszisztálnak. "Olyan érdekcsoportok fizetik és finanszírozzák őket, akiknek várományuk van, ha kormányváltást tudnak elérni" - mondta.

Ugyanakkor Orbán úgy véli, hogy nem vagyunk egyedül. "Létrehoztuk a közép-európai országok erős szövetségét, a V4-ket, egyetértünk a szomszédainkkal, Szerbiával és Romániával is, vannak már szövetségeseink Bécsben és még nálunk is elkötelezettebb keresztény kormány alakult Bajorországban. Ráadásul a nagyhatalmi központokban, Washingtonban, Pekingben, Moszkvában is a kormányok barátilag tekintenek Magyarországra" – mondta a miniszterelnök.

Kommentelnéd? Kibeszélheted ezt a cikket is az Index most indult Facebook-csoportjában!