Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

3 helyett már 6,3 milliárdos csalással gyanúsítják Czeglédy Csabát

D KZG20171213004
2018.02.16. 10:20 Módosítva: 2018-03-26 14:19:14

Már kilenc iskolaszövet ügyében, 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás Czeglédy Csaba ellen - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség az MTI-vel. A főügyészség a határozatával elutasította Czeglédy Csaba panaszát, ami "a nyomozóhatóság folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatása során közölt és módosított gyanúsítás ellen irányult".

A pénzügyi nyomozók csütörtökön folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát. A nyomozóhatóság módosította a gyanúsítottal közölt tényállást, így összesen kilenc iskolaszövetkezet keretében, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsította meg.

A nyomozás eddigi adatai alapján a bűncselekménysorozat 6 milliárd 294 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A gyanú szerint a bűnszervezetben elkövetett bűncselekményeket 2011. és 2017. között követték el.

A bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt Czeglédy Csaba és társai ellen folyamatban levő büntetőeljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett - tudatta a csoportvezető ügyész az MTI.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája legutóbb december 13-án hosszabbította meg három hónappal Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását.

Ügyvédei a következő nyilatkozattal reagáltak az újabb fejleményekre: "Dr. Czeglédy Csaba a választási kampány kezdetére időzített és módosított gyanúsítással kapcsolatban panaszt tett, és azt továbbra is alaptalannak tartja. Álláspontja szerint ugyan a nyomozóhatóság – bár könyvszakértői vélemény még mindig nem áll rendelkezésre –, az elkövetési összeget felemelte, és a cselekmény időintervallumát is kibővítette, de már a hatóság szerint sem voltak fiktívek és színleltek a jogügyletek, és összességében a büntetési tétel nagysága is közel a felére csökkent."

(Borítókép: Czeglédy Csaba a Szegedi Járásbíróságon 2017. december 13-án. MTI / Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.