Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

21 éves rendőr halt meg a rendőrautók ütközésében

2018.02.16. 04:55 Módosítva: 2018-02-16 16:00:27

Két rendőrautó ütközött össze csütörtök éjjel Budapesten, a IV. kerületben, írja az MTI. A balesetben egy rendőr a helyszínen meghalt, további három pedig megsérült.

A két rendőrautó eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze nem sokkal éjfél előtt a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében.

A rendőrség a honlapján emlékezik meg az áldozatról, Mátyás Balázsról, aki 21 évet élt. Az elhunyt rendőr emlékére kollégái pénteken a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság épülete előtt gyertyagyújtással egybekötött néma megemlékezést tartottak.

A rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta, a forgalmat a környező utcákba terelték éjféltől, majd péntek hajnal öt előtt valamivel a baleset helyszínelésével végeztek, az útlezárást feloldották.

A Bros azt írja: "úgy tudni, hogy a jelzőlámpák is kidőltek az ütközés során, a szakértők vizsgálják, hogy azok megfelelően működtek-e a baleset idején. Az ügyben a rendőrség helyett az ügyészség fog nyomozni".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!