Árpád
-2 °C
4 °C

Gulyás Gergelynek mondania kellett valamit azon kívül, hogy Soros György

2018.02.17. 08:54 Módosítva: 2018-02-17 09:14:41

Kampánynyitó interjút készített a Magyar Idők Gulyás Gergellyel, a Fidesz frakcióvezetőjével. Az interjú legütősebb kérdése az, amelyben arról érdeklődnek, mondani akar-e a Fidesz valamit azon kívül a választóknak, hogy Soros György: 

Kérdés: Csak Soros György megállítása a választás tétje, vagy ennél azért árnyaltabb a kormánypártok üzenete a szavazóknak?


Válasz: A tét a polgári Magyarország, amely egyszerre jelenti a békés fejlődés és építkezés folytatását, valamint a biztonság fenntartását az európai bevándorlási válság közepette.

Gulyás azt fejtegeti, hogy folytatni akarják a 2010-ben megkezdett gazdaságpolitikát, nemzetpolitikát, társadalompolitikát és családpolitikát, mert "ha azok térnének vissza a választás eredményeként, akik 2002 után nyolc év alatt egyszer már porig rombolták a rendszerváltozás utáni évtized eredményeit, akkor a történelem ismételheti önmagát".

Az interjúban még a következőkről lehet olvasni:

  • Nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választásokat. "Én erre mindig emlékeztetek mindenkit, szerintem sem elbizakodottságra, sem győzelmi hangulatra nincs ok".  
  • A 106 egyéni induló között mindössze 22 új jelölt van. A körzetek nyolcvan százalékában a korábbi győztesek indulnak.
  • A kormánypártok országos listáját a február 26-i országos választmány hagyja majd jóvá. A Stop Soros törvénycsomaghoz nincs meg a kétharmad. Gulyás szerint erről a választási kampányban valamennyi pártnak színt kell vallania, és a választás után dönthet majd az Országgyűlés a törvényjavaslatról.
  • Ha egyetlenegy eredményt kell kiemelni, Gulyás arra a legbüszkébb, hogy 750 ezer emberrel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint 2010 tavaszán.
  • A Fidesszel ellentétben az ellenzéki pártok írtak választási programot, de Gulyás szerint "ezeknek se súlyuk, se erejük, se hitelességük nincs".
  • Gulyás ugyanazt mondja OLAF-ügyben, amit a kormány: szerinte a miniszterelnök vejét is érintő OLAF-jelentés időzítésével és koncepciózusságával Brüsszel beavatkozik a magyar politikába. Az Elios-ügyben korábban is volt nyomozás, amelyet bűncselekmény hiányában zárt le a magyar ügyészség, mondta Gulyás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?