Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Gulyás Gergelynek mondania kellett valamit azon kívül, hogy Soros György

2018.02.17. 08:54 Módosítva: 2018-02-17 09:14:41

Kampánynyitó interjút készített a Magyar Idők Gulyás Gergellyel, a Fidesz frakcióvezetőjével. Az interjú legütősebb kérdése az, amelyben arról érdeklődnek, mondani akar-e a Fidesz valamit azon kívül a választóknak, hogy Soros György: 

Kérdés: Csak Soros György megállítása a választás tétje, vagy ennél azért árnyaltabb a kormánypártok üzenete a szavazóknak?


Válasz: A tét a polgári Magyarország, amely egyszerre jelenti a békés fejlődés és építkezés folytatását, valamint a biztonság fenntartását az európai bevándorlási válság közepette.

Gulyás azt fejtegeti, hogy folytatni akarják a 2010-ben megkezdett gazdaságpolitikát, nemzetpolitikát, társadalompolitikát és családpolitikát, mert "ha azok térnének vissza a választás eredményeként, akik 2002 után nyolc év alatt egyszer már porig rombolták a rendszerváltozás utáni évtized eredményeit, akkor a történelem ismételheti önmagát".

Az interjúban még a következőkről lehet olvasni:

  • Nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választásokat. "Én erre mindig emlékeztetek mindenkit, szerintem sem elbizakodottságra, sem győzelmi hangulatra nincs ok".  
  • A 106 egyéni induló között mindössze 22 új jelölt van. A körzetek nyolcvan százalékában a korábbi győztesek indulnak.
  • A kormánypártok országos listáját a február 26-i országos választmány hagyja majd jóvá. A Stop Soros törvénycsomaghoz nincs meg a kétharmad. Gulyás szerint erről a választási kampányban valamennyi pártnak színt kell vallania, és a választás után dönthet majd az Országgyűlés a törvényjavaslatról.
  • Ha egyetlenegy eredményt kell kiemelni, Gulyás arra a legbüszkébb, hogy 750 ezer emberrel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint 2010 tavaszán.
  • A Fidesszel ellentétben az ellenzéki pártok írtak választási programot, de Gulyás szerint "ezeknek se súlyuk, se erejük, se hitelességük nincs".
  • Gulyás ugyanazt mondja OLAF-ügyben, amit a kormány: szerinte a miniszterelnök vejét is érintő OLAF-jelentés időzítésével és koncepciózusságával Brüsszel beavatkozik a magyar politikába. Az Elios-ügyben korábban is volt nyomozás, amelyet bűncselekmény hiányában zárt le a magyar ügyészség, mondta Gulyás.