Antal, Anett
16 °C
23 °C

Újabb enyveskezű rakodómunkás bukott le Ferihegyen

2018.02.18. 08:05

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai péntek reggel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren elfogtak egy 44 éves vasadi lakost, közölte a rendőrség vasárnap.

A férfi egy Londonba induló járat rakodása közben egy feladott bőröndöt háromszor is kinyitott és abban értékek után kutatott, azonban a nyomozók tetten érték.

A rendőrök a rakodómunkást lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd házkutatást tartottak az otthonában.

A férfi lakásában feltehetően korábbi bűncselekményekből származó nagy mennyiségű értéktárgyat találtak és foglaltak le a nyomozók: parfümöket, ékszereket, órákat, valutát (mexikói pesót és orosz rubelt), fényképezőgépet, valamint fedélzeti catering-árut.

A nyomozás során a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A rendszeressé váló poggyászfosztogatás miatt az NMF február elején soron kívüli ellenőrzést rendelt el Ferihegyen, a rendőrség pedig a helyszínen ellenőrzi a rakodást. Ennek ellenére nem állt le a fosztogatás, Babos Tímea teniszező Dohában vette észre, hogy kinyitották a bőröndjét és kiloptak belőle néhány dolgot. Korábban Dél-Korea nagykövetsége adott ki figyelmeztetést a ferihegyi maffia miatt.

Ha szeretné tudni, hogyan működik a poggyászmaffia, kik vannak benne és miért nehéz leleplezni őket, akkor olvassa el ezt a cikkünket: