Ez a poszt a következő Percről percre része:

A tüntetők már ott állnak a kordonnál

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hamarosan külön cikkben értékeljük az elhangzottakat. Köszönjük a figyelmet.

  • A kampányban a valóság befogja a száját, ez jutott Orbán eszébe a tegnapi ellenzéki kampányeseményekről. Az ellenzék nem érzi az idők szavát, nem támogatták a kormányt a kerítésépítésben, a kvótanépszavazásban, a Soros elleni harcban. Ezért van reménytelen helyzetben az ellenzék. De Gaulle-tól tudjuk, a reménytelenség gyűlöletet szül. Mint az ember, aki az ötvenedikről zuhan, és azt mondja: eddig minden rendben, eddig minden rendben. 

    Ötven nap múlva mindenki megérkezik, ki az ötvenedikre, ki a földszintre. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! – zárta évértékelő beszédét a kormányfő.

  • Soros György emberei nemcsak Budapestre és Brüsszelbe, hanem New Yorkba is befészkelték magukat. Soros tengelyt akasztott Trumppal, Netanjahuval is. Nem vagyunk egyedül, ha lesz elég szövetségesünk, a végén sikerrel is járunk.

  • Egy új vitatér is nyílt az ENSZ-szel, amely év végére akar elfogadtatni egy dokumentumot. Szerintük a bevándorlás kedvezően hat a jólétre. Szerintük biztonságos és szabályozott bevándorlási útvonal kell. Az USA már el is hagyta a tárgyalóasztalt, mi viszont magabiztosabbak vagyunk, maradunk a tárgyalóasztalnál, hátha meg tudjuk változtatni a javaslatcsomagot. 

    Értjük, hogy az ENSZ-tagállamok nyolcvan százaléka olyan ország, ahonnan elmennek az emberek, de nem ezért hoztuk létre az ENSZ-t. 

  • Orbán idézte egy Soros-szervezet aktivistáját, aki szerint azok, akik jönnének, jobbak, mint akik itt vannak. Sokáig nem értette, de aztán megértette, amikor kiderült: az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint a cél a homo sorosensus, a Soros embertípus létrehozása.

    De nem vagyunk birkák, emiatt van a Stop Soros törvénycsomag.

    Az európai arénában is harcolnak, el akarja érni, hogy legyen egy európai határvédelem, aki pedig beenged bevándorlókat az országába, az tartsa is meg őket.

  • Névsorolvasás, kiknek tört bele a foguk Orbánék politikájába: Werner Feumann és Christian Kern Ausztriából, az olasz Matteo Renzi, a horvát Zoran Milanović  és a német Martin Schulz, aki minden akart lenni, de végül semmi sem lett. Van még hely a listán.

  • A nyugatiak korábban azt mondták, hogy a kevertség szép, most azt mondják, hogy a szolidaritás miatt kell befogadnunk iszlám bevándorlókat. Mi viszont azokkal a politikusokkal akarunk szolidárisak lenni, akik meg akarják védeni Európát.

    A harcot, amit vívunk, nem tartjuk reménytelennek, a V4-ek kitartanak, Ausztria most fordult hazafias irányba, a bajor CSU kitart, várjuk az olasz választásokat, ahol Silvio Berlusconi kerülhet ismét kormányzati pozícióba, Forza Italia!

  • Nem olyan távoli jövőről beszélünk, még a saját szemünkkel láthatjuk, hogy milyen irányt vesznek az események, nem beszélve a gyerekeinkről, unokáinkról. 

    Nyugat- és Közép-Európa egyre inkább különbözni fog egymástól. Nyugaton a keresztény kultúrájú népesség fogy, iszlamizálódnak a nagyvárosok, nincs olyan politikai erő, amely visszafordítaná a folyamatokat. Hogy ez Soros vagy az egykor gyarmatosító Nyugat miatt van, azt nem tudja, de mindegy is. Az iszlám így a jövőben nemcsak dél, hanem nyugat felől is kopogtat. Délről nézve mi vagyunk a latin kereszténység utolsó országa, stabilon állunk a lábunkon, ráadásul az ortodox kereszténység is derekasan harcol, elismerés Szerbiának, Romániának, Bulgáriának.

    A veszélyt a brüsszeli, párizsi, berlini politikusok jelentik, azt akarják, mi is fogadjunk be migránsokat, és legyünk kevert népességűek.

  • A bevándorlás miatt Európa felett sötét felhők gyülekeznek. Mindig is voltak sötét jóslatok, de most aggasztó a helyzet, mert ezek matematikai természetűek, és a számoknak súlyuk van. A becslések szerint a bevándorlók aránya gyorsuló ütemben nő majd a tőlünk nyugatra fekvő országokban. A legtöbb német nagyvárosban a született németek visszaszorulóban vannak, mert a bevándorlók először a nagyvárosokat foglalják el.

    Bécsben megnőtt az iszlám vallású gyermekek száma. A NATO szerint 2020-ig 60 millió ember indul majd Európa felé. Afrikát 2,5 milliárdan lakják 2050-re, és tízszer annyi fiataljuk lesz, mint Európának. Afrika vagy megismétli a kínai vagy vietnami bravúrt, és gazdaságát növekedési pályára állítja, vagy ott a másik lehetőség: a kontinens nem lép az ázsiai fejlődés útjára, a fiatalok feljönnek északra, és Európa iszonyatos nyomás alá kerül. Ha minden így folytatódik, Európa nagyvárosaiban muszlim többség lesz. A nemzetek megszűnnek létezni, a Nyugat elesik, miközben Európa észre sem veszi, hogy megszállják.

  • Nem érti az ellenzéket, hogy ilyen állapotban hogyan képesek bizalmat kérni. Van olyan párt, amelyik listavezetőt igazol – csődgondnok, akinek az a feladata, hogy kivezesse az MSZP-t a parlamentből. Egy másik baloldali párt (Orbán nem mondta ki a DK nevét) egy volt miniszterelnök vezetésével csak annyit tud mondani, hogy az egyházak fogják be a szájukat, és húzzák meg magukat. 

    Van olyan párt is, aminek mindössze annyi a mondanivalója: lehet más. De hogy milyen legyen, azt nem tudjuk. Szintén talány, hogy ők jobb- vagy baloldaliak, nemzetiek vagy internacionalisták.

    A kiváltaknak nevét sem tudjuk megjegyezni, de a legabszurdabb, hogy egy szebb napokat megélt nemzeti párt azzal áll elő, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye. (A kormányfő nem mondta ki a Jobbik nevét.) 

    Orbán szerint Magyarország ennél többet érdemel. Nem csoda, hogy ellenzékváltó a hangulat az országban.

  • A Fidesz harminc éve alakult. Nehéz küzdelmek, kitartás, hűség, bajtársiasság jellemezte ezt a három évtizedet. Minden magyar ember kiismerte őket, tudják, nem beszélnek a levegőbe, amit mondanak, komolyan mondják. Ők a nyugodt erő, de ez a szlogen már foglalt. Szenvedélyesen szeretik Magyarországot, és tesznek érte, ez különbözteti meg a Fideszt a többi párttól.

  • A haza tele van túlcsorduló érzelmességgel, de nem csak az. A hazafiak újra és újra kivetik a horgonyt, és szemünkbe mondják, akár amerikanizált kiadásban: nekünk Magyarország az első.

    Ha ma azt mondják valakinek külföldön, hogy Magyarország, akkor a következők jutnak eszébe: Budapest, Balaton, szép magyar nők, bor. Ha azt mondják, hogy magyar politika, akkor a Fideszre, a kifinomultak Fidesz–KDNP-re gondolnak.

    Minek köszönhető mindez? A Fidesz és a KDNP nyolc éve szünetelteti a politikai korrektséget. A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek. 

  • A Fidesz vérvonala a rendszerváltásig vezethető vissza, tizenhat évet töltöttek ellenzékben, tizenkettőt kormányon, vagyis nincs még meg az egyensúly. 

  • Oroszország mellett Lengyelországból és Romániából is jön gáz, a bankok és a médiumok több mint 50 százaléka magyar kézben van, nemzeti bankrendszer és médiumok nélkül nincs magyar függetlenség.

    Az ország sorsát nem szabad az internacionalisták kezébe adni. A Fidesznek sikerült az, ami más pártnak nem: összetartottak. Így sikerült egyben tartani az országot is, sőt a függetlenségben, a határvédelemben és a migrációban, vagyis a legfontosabb kérdésekben pártokon túlnyúló egységet sikerült teremteni.

  • A magyar modell nem azért működik, mert a vezetők hisznek benne, hanem azért, mert a magyarok milliói hisznek benne. Az elején kevesen voltunk, de ez lépésről lépésre változott, a reményből hit lett. A munka, a család, a haza nemcsak szép és nemes, de sikeres politikává szervezhető. Az elmúlt nyolc évből erre a legbüszkébb. 

    Köszöni annak a több mint 700 ezer embernek, akik nem segélyből, hanem munkából tartják el a családjukat. Köszönet a munkahely-teremtő vállalkozóknak és a családalapító fiataloknak, 46 százalékkal több a házasságkötés, 1,23-ról 1,49-ra nőtt a termékenységi arányszám. Ez messze van ugyan a kettestől, ami a megmaradást jelenti, de nem elérhetetlen.

  • Magyarország még nem érte el céljait. A befutó odébb van. Magyarország jobban néz ki, mint nyolc éve, kezd hasonlítani egy dolgos országra, de még nem olyan, mint lehetne. Bőven van még a munkából.

    Ami a jövőt illeti: Orbán az egyszerű dolgokban hisz, a munkában, a hazában és a családban. Aki többet dolgozik, többet vihet haza. Mindenkit támogatni kell, akit gyereket vállal, az édesanyákat tisztelni, becsülni kell, és akkor többen leszünk. Akkor van jövőnk, ha magyarok maradunk, ápoljuk a magyar nyelvet, a kultúránkat, ez a magyar modell, ez működik.

  • Orbán arra számított, hogy a gazdaság rendbe jön, de arra nem, hogy az életmód, a sport, a kultúra is ilyen ütemben fejlődik. Múzeumok, fesztiválok, mozik, sportesemények, ilyen helyekre jár a magyar, szerencsére kultúrnép vagyunk. A házasság sem ment ki a divatból.

    Ebből a nyolc évből kihoztuk, amit ki lehetett hozni. A nyolc év vállalható, büszkék is lehetünk, soha rosszabb nyolc évet.

  • Köszönet Matolcsy Györgynek a nemzeti bank átalakításáért, senki sem hitte ezt az ütemet. Azt se hitte, hogy karácsonykor nyugdíjprémium fizethető – bravó, Varga Mihály. Bármerre nézünk, toronydaruk. Sikerült bérmegállapodást kötni, rendben van az agrárkamara, erősek a kis- és közepes birtokok, köszönjük, Fazekas Sándor.

    A felsőoktatásban tanuló romák száma duplázódott, éljen Balog Zoltán. Cél a teljes foglalkoztatottság, itt időarányosan jól állunk. Magyarországon ne lehessen többé hitelekkel kifosztani a lakosságot.

  • Orbán: A magyarokban él egy furcsa álszerénység. Hiába álltak palántázáskor példás rendben a sorok, a szülei annyit mondtak: végeztek. A mesterek azt mondták, ha megjavítottak valamit: bírni fogja. Dicséret nem jött ki a szájukon. Ez egy egyszerű méltóság, ne én dicsérjem magam, beszéljenek helyettem a tények. Az ellenfelek viszont híján vannak az efféle szemérmességnek. Ne kövessük őket, de balekok se legyünk. Ez a nyolc év jól sikerült, jobban, mint ahogy vártuk. (Az első taps.)

  • Orbán örül, hogy újra együtt lehetnek, mindig izgalommal készül a találkozóra. Most nem a tartalom volt a probléma, inkább a bőség zavarával küzd. Az igazi kihívást az idősíkok jelentik. Huszadik évértékelő, két egymást követő kormányzati ciklus, 49 nap és választás, harminc éve alakult meg a Fidesz.

  • Nekünk Magyarország az első!

    Ezt írták ki a pulpitusra Orbán Viktor elé.

  • Balog szerint a brüsszeli folyosókon még hátat fordítanak, ha magyarokat látnak, de Bajorországban már az utcán szorongatják Orbán kezét. A küzdelem nem április 8-ig tart, utalt a migrációs válságra. A tét nagyobb. És akkor jön Orbán.

  • Balog Zoltán lépett fel a pódiumra a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület képviseletében, hogy felkérje Orbán Viktort évet értékelni. Noé apánkig megy vissza, akit többen bolondnak tartottak, amikor elkezdte építeni a bárkát. Biztos el akarja terelni a figyelmet a forró napsütésről vagy a gonoszság megszaporodásáról. Nincs könnyű élete annak, aki látja a bajt. De Julianus barátnak sem hittek, és ma sincs másképp. Vagy mégis?  

  • Még a kezdés előtt a Halott Pénz Majd című számát játsszák. Megöregszünk majd...

  • Perceken belül kezdődik Orbán Viktor évértékelője, ne menjenek sehová.

  • Az évértékelőt Orbán hivatalosan a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartja. Korábban elnökként Martonyi János, az utóbbi években Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondta a felvezetőket Orbán előtt. Ezúttal is számíthatunk egy Balog Zoltán-beszédre.

  • Érkeznek a vendégek, élő közvetésünkbe érdemes bepillantani. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő például előbb hosszan magyarázta Fábián Tamás kollégának, hogy a Tiborcz-ügy, az OLAF-vizsgálat csak „szokásos politikai petárdapufogtatás”.

  • A kormánynak szeretne köszönetet mondani, hogy megóvták a kereszténységet. Sajnos regisztrálva nincs, de mire ez kiderült, feltorlódott mögötte a NER egy része, úgy húsz-harminc ember.

  • Tüntető 1: Ott jön, Budai Gyula!

    Tüntető 2: Budai úr, lopja a közpénzt?

    Élőben a helyszínről.

    Így érkeztek meg a vendégek Orbán Viktor évértékelőjére