Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gázpisztollyal, bárddal, szamurájkarddal, golfütővel támadtak egymásra

Screen Shot 2018-02-19 at 1.09.56 PM.png
2018.02.19. 12:13

Két és fél éve egy augusztusi éjszakán két banda esett egymásnak a Fóti út egyik benzinkútjánál. A szamurájkardos, gáz-riasztó fegyveres leszámolás miatt a Fővárosi Főügyészség vádat emelt a két társaság tagjai, összesen hat ember ellen.

Az ügyészség szerint az összecsapás egy régebbi, személyes jellegű konfliktus miatt robbant ki. Azon a 2015. augusztus 16-iki éjszakán négy férfi, gépkocsival a IV. kerületi benzinkúthoz hajtott, mert megtudták, hogy a másik társaság éppen ott tartózkodik.

Amikor megérkeztek, gáz-riasztó pisztollyal, szamurájkarddal, díszbárddal, golfütővel a kezükben kiszálltak az autóból, és "fenyegetve közelítettek a benzinkút boltjának bejáratánál álló másik társaság felé". Az ottaniak közül egy férfi "szintén elővett egy gáz-riasztó fegyvert, és azzal többször a szembenálló társaság irányába lőtt, illetve gázspray-vel is fújt feléjük, egy társa pedig egy fél literes üdítővel teli palackot hajított hozzájuk".

Erre a "másik társágból az egyik férfi a nála lévő gáz-riasztó fegyverrel visszalőtt, míg társai eközben mellette állva, a kezükben továbbra is a bárddal, szamurájkarddal, golfütővel", az ügyészség megfogalmazásában, "támogatták a cselekményét".

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség mind a hat férfival szemben vádat emelt csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, amit közülük hárman bűnsegédként követtek el. A vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa három évig terjedő szabadságvesztés.