Gázpisztollyal, bárddal, szamurájkarddal, golfütővel támadtak egymásra

Screen Shot 2018-02-19 at 1.09.56 PM.png
2018.02.19. 12:13

Két és fél éve egy augusztusi éjszakán két banda esett egymásnak a Fóti út egyik benzinkútjánál. A szamurájkardos, gáz-riasztó fegyveres leszámolás miatt a Fővárosi Főügyészség vádat emelt a két társaság tagjai, összesen hat ember ellen.

Az ügyészség szerint az összecsapás egy régebbi, személyes jellegű konfliktus miatt robbant ki. Azon a 2015. augusztus 16-iki éjszakán négy férfi, gépkocsival a IV. kerületi benzinkúthoz hajtott, mert megtudták, hogy a másik társaság éppen ott tartózkodik.

Amikor megérkeztek, gáz-riasztó pisztollyal, szamurájkarddal, díszbárddal, golfütővel a kezükben kiszálltak az autóból, és "fenyegetve közelítettek a benzinkút boltjának bejáratánál álló másik társaság felé". Az ottaniak közül egy férfi "szintén elővett egy gáz-riasztó fegyvert, és azzal többször a szembenálló társaság irányába lőtt, illetve gázspray-vel is fújt feléjük, egy társa pedig egy fél literes üdítővel teli palackot hajított hozzájuk".

Erre a "másik társágból az egyik férfi a nála lévő gáz-riasztó fegyverrel visszalőtt, míg társai eközben mellette állva, a kezükben továbbra is a bárddal, szamurájkarddal, golfütővel", az ügyészség megfogalmazásában, "támogatták a cselekményét".

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség mind a hat férfival szemben vádat emelt csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, amit közülük hárman bűnsegédként követtek el. A vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa három évig terjedő szabadságvesztés.