Deutsch Tamásnak egymillió forintot kell fizetnie Gyurcsány cégének

2018.02.20. 10:54 Módosítva: 2018.02.20. 11:40

A Demokratikus Koalíció sajtóirodájának tájékoztatása szerint Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője elvesztette azt a pert, amit az Altus Zrt. indított ellene jó hírnevének megsértése miatt. 

Deutsch Tamás
Deutsch Tamás
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy Deutsch Tamás megsértette a Gyurcsány Ferenc által tulajdonolt Altus Zrt. jó hírnevét, ezért egymillió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte. A bíróság egyúttal arra kötelezte a fideszes politikust, hogy hozza nyilvánosságra az alábbi közleményt:

Sajnálkozásomat fejezem ki amiatt, hogy valótlanul állítottam, hogy az Altus Zrt. az elnyert uniós megbízása keretében kapott forrásból juttatott 80 millió forintot Czeglédy Csabának.

Deutsch Tamás a Facebook-oldalán reagált a hírre, ebben azt írja, hogy

a Fővárosi Törvényszék szabálytalanul kézbesítette a tárgyalásra szóló idézést, így a perről sem nekem, sem a jogi képviselőmnek nem volt tudomása, ezért a tárgyaláson nem tudtunk résztvenni, ez az Altus “hatalmas győzelmének” az egyszerű indoka. A bíróság ítéletének írásba foglalása után haladéktalanul kezdeményezzük a döntés hatályon kívül helyezését, és a tárgyalás szabályos lebonyolítását.