Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Dunántúl már behavazódott

2018.02.20. 07:37 Módosítva: 2018-02-20 10:10:24
Országszerte árokba csúszott, az utakon keresztbe fordult járműveket mentettek a tűzoltók. Huszonöt esetben kellett beavatkozniuk. Lezárt út, elzárt település nincs az országban.

Hétfő este óta folyamatosan havazik a Dunántúlon, főleg a déli megyékben. A Magyar Közút munkagépei eddig majdnem ötezer tonna sót szórtak ki.

A gyorsforgalmi utak, a fő- és mellékutak mindenhol járhatók, de a Dunántúl déli és nyugati részén télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők, ott még átmenetileg lehet havas, latyakos szakaszokra számítani. A látási viszonyok általában mindenhol jók, viszont Pápa térségében 300 méter alá csökkent a látótávolság az intenzív havazás miatt. 

A 82-es főúton reggel kilenckor korlátozták a 7,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát, a tilalmat délután egykor feloldották.

Veszprém megyében több buszbaleset történt:

 • A 77-es úton Tapolca és Monostorapáti között, Hegyesdnél összeütközött egy busz és egy autó. Az utóbbiban utazó két embert a mentők kórházba vitték, a busz 19 utasa nem sérült meg.
 • Külsővaton egy busz villanyoszlopnak ütközött reggel kilenc óra előtt, az oszlop kicseréléséig  ötven háztartásban szünetel az áramszolgáltatás.
 • Szintén ebben az időszakban Pécsely és Barnag között, valamint a 73-as főúton Veszprém és Csopak között is letért az útról egy-egy menetrend szerinti busz.
Az időkép egyik észlelőjének képe Szombathelyről
Az időkép egyik észlelőjének képe Szombathelyről
Fotó: Pitti1984 / Időkép
 • Vas megyében egy kamion fennakadt az útpadkán a 86-os úton Nádasd közelében, egy másik pedig árokba csúszott. Kőszeg és Horvátzsidány között két autó ütközött össze, a balesetben hárman megsérültek. 
 • Győr-Moson-Sopron megyében Dunaszentpál közelében egy autó árokba hajtott és fának ütközött, az egyik utas könnyebben megsérült.
 • Lesodródott az útról és az árokba borult egy kocsi az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lébény közelében.
 • A 82-es úton Veszprémvarsánynál keresztbe fordult egy kamion, teljesen elzárva az utat egy időre a forgalom elől.
 • Baranya megyében a Mecsekben közlekedő buszjáratok rövidített útvonalon járnak.
 • Zala megyében egy autó félig az oldalára borulva az árokba csúszott a 74-es úton Csatár térségében.
 • Tolna megyében Dombóváron egy busz, Kisvejke és Mucsfa között pedig egy kamion csúszott árokba.
 • Csongrád megyében a 43-as út 35-ös kilométerénél megcsúszott és árokba borult egy autó.
 • Fejér megyében Mór és Bakonycsernye között egy autó csúszott az árokba és a tetejére borult.
 • A legfrissebb közlekedési helyzetről innen érdemes tájékozódni>>>

Somogyban, Vasban, Zalában és Baranyában megkezdte működését az operatív törzs a hóhelyzettel kapcsolatos információk összegyűjtésére és a mentés irányítására, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az országban csaknem kétezer tűzoltó áll készenlétben. Később a rendőrség is bejelentette, hogy reggel nyolc óta működik az ORFK országos törzse.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint kedd estig borult lesz az ég. Többfelé várható havazás, havas eső, délkeleten, keleten eső is, északkeleten a legkisebb a csapadék esélye. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A hőmérséklet csúcsértéke –1 és +5 fok között alakul, északkeleten lesznek a magasabb értékek. Késő este –1 és +3 fok várható.

A folytatás pedig nem sok jót ígér.