Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Rámpán tolják fel a betegeket a Bajcsy-kórház udvarán álló CT-kamionba

2018.02.21. 10:14 Módosítva: 2018-02-21 10:18:09

A Bajcsy-Zsilinszky kórházban átmenetileg egy teherautóban működő mobil CT-vel tudják vizsgálni a betegeket. A Hvg.hu azt írja: hóesésben, egy csúszós rámpán hurcolják fel a rákos betegeket a kórház udvarán álló kamionba. A Hvg.hu riportjában az olvasható, hogy a hideg, téli időben, latyakban, hóesésben egy idős asszonyt csak több betegszállító tudott nagy lendületet véve, együttes erővel felgurítani a kamion bejáratáig.

A Hvg.hu kórházi forrása szerint az intenzíves, illetve lélegeztetett betegeket nem tudják a saját betegágyukon felgurítani a rámpán, mert nem férnek el, és nem lehet megfordulni se velük. A legsúlyosabb állapotú betegeket ezért át kell fektetni először egy betegszállító kocsira, azon kell feltolni a kamionra, majd arról még egyszer mozgatva átemelni őket a vizsgálóasztalra.

A mobil CT beállítására azért volt szükség, mert a kórháznak lejárt a szerződése a CT- és MR-vizsgálatokat eddig végző céggel, a pályáztatás elcsúszása miatt viszont az új szolgáltató még nem kezdte el a munkát. Az épületben jelenleg átalakítás és felújítás zajlik. A járóbetegeket ezért a XIII. kerületi CT- és MR-vizsgálóba irányították át, a kórház udvarán álló CT-kamionban a fekvőbetegeket vizsgálják.

Az új CT- és MR-központot a kórházban érdekes módon egy olyan cég fogja üzemeltetni, amely korábban alig foglalkozott egészségügyi tevékenységgel: a Kraft HD Zrt. fő profilja konfekcionált textiláruk gyártása, „ruházat kivételével”. A Hvg.hu azt írja, hogy 2016-ban a Terrorelhárítási Központ egyenruha-beszerzési tenderén a győztes a Kraft HD Zrt. jogelőd cége, az ugyanilyen néven futó Kraft HD Kft. volt a Milipol Zrt.-vel közösen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!