Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Nőtt az influenzások száma

2018.02.21. 14:05

A múlt héten, február 12. és 18. között 69 150 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez az előző hetinél 13,5 százalékkal több beteget jelent - közölte az MTI az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb, jelentése alapján.

A 7. héten 16 megyében emelkedett, Budapesten és Pest megyében nem változott, Baranya és Nógrád megyében csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma. A betegek korcsoporti összetételében lényeges változás nem történt, a betegek többsége (33,9 százalék) továbbra is gyermek vagy fiatal felnőtt (32,4 százalék).

12,7 százalékkal nőtt (311 beteg) az influenzával kapcsolatos kórházi ápolást igénylő betegek száma, és 7,3 százalékkal többen szorultak (59-en) intenzív ellátásra.

Az Országos Közegészségügyi Intézetben elvégzett virológiai vizsgálatok továbbra is az influenza B vírusok dominanciáját mutatták.

Az influenzajárvány miatt az ország legtöbb kórházában, ápolási intézményében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!