Klotild
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Posztumusz előléptették az újpesti balesetben meghalt rendőrt

2018.02.21. 16:48

Posztumusz törzsőrmesterré előléptették a múlt heti újpesti balesetben, két rendőrautó ütközése következtében meghalt rendőrt - közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel.

Múlt csütörtök éjjel, nem sokkal éjfél előtt a IV. kerületi Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében ütközött össze két rendőrautó. A balesetben egy rendőr a helyszínen meghalt, további három pedig megsérült.

Mátyás Balázs
Mátyás Balázs
Fotó: Police.hu

A BM közleményében azt írta: Pintér Sándor belügyminiszter - Papp Károly országos rendőrfőkapitány előterjesztésére - "a Szolgálat halottjává nyilvánította" Mátyás Balázs Tamás rendőr őrmestert. A Budapesti Rendőr-főkapitányság káposztásmegyeri rendőrőrsének egykori járőrét a belügyminiszter soron kívül posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő - tették hozzá.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint mivel mindkét járművezető rendőr szolgálatban volt, a katonai büntetőeljárás hatálya alá tartozó nyomozás lefolytatása a KNYF budapesti regionális osztályának hatáskörébe és illetékességébe tartozik. A "halaszthatatlan nyomozati cselekmény" keretében lefolytatott szemlén ügyész is részt vett.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított nyomozást, aminek határideje: április 16. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport