Erdélyi fiatalok gyűjtenek aláírást a fideszes jelöltnek Mezőtúron

2018.02.23. 22:51

Erdélyi fiatalokkal gyűjtet aláírásokat, címeket és neveket Boldog István mezőtúri fideszes képviselő - derül ki a Hír TV riportjából. A választásokon való induláshoz szükséges aláírás már megvan Boldognak, aki a TV-nek azt nyilatkozta, az erdélyi fiatalok Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezéshez gyűjtenek aláírásokat.

Ez egy olyan nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezésről van szó, amely arra kötelezné az Európai Uniót, hogy a határon túli magyarokra is figyelmet fordítson.

A TV telefonnal készült felvételein látszik, nem a választási iroda által hitelesített ívekre gyűjtik a címeket és telefonszámokat. A Hír Tv riportja alapján viszont több zavaros tényező is van a történetben, az egyik például az, hogy amikor a TV riportere a mezőtúri piacon szóba elegyedett a fiatalokkal, akkor először tagadták, hogy erdélyiek lettek volna, majd végül egyikük elárulta, hogy Udvarfalváról származik, de azt mondta, hogy ezt nem mondhatná el.

A fiatalok végül elmondták, hogy önkéntesek, pénzt nem kapnak, csak szállást és ellátást, és hogy jókat buliznak. Az önkormányzat tulajdonában álló  mezőtúri kollégiumban laknak. A dolgozók elmondása alapján a 32 fős csapat 3 hete lakik itt, ami a teljes árat alapul véve 2 millió 300 ezres szállásköltséget jelent. A riport egy ponton viszonylag kaotikus fordulatot vesz, megjelenik egy román rendszámú kisbusz mellett egy férfi, és a Hír TV riporterének szegezi a kérdést, hogy Izraelben vannak-e, majd a fiatalok kisbuszát követve Allah akbarozva távozik.

"Nézze, nem nekem gyűjtik az aláírásokat kizárólag, hanem a Minority Safepackre, ez egy magyar ügy. Hazaáruló televízió, akik bevándorlókkal akarják ellepni Magyarországot, meg akarják szüntetni a magyar kultúrát, önöknek nem nyilatkozom" – mondta Boldog telefonon a Hír TV érdeklődésére.