Célpont: Roma szavazatokért maffiával szövetkezett a csongrádi Fidesz

2018.02.23. 20:51 Módosítva: 2018.05.08. 14:42

Helyreigazítás 1.

A Hír tévé nyomán a 2018. február 23. napján „Célpont: Roma szavazatokért maffiával szövetkezett a csongrádi Fidesz” címmel megjelent cikkben megalapozatlanul híreszteltük, hogy Lázár János személyesen alkut kötött büntetőeljárás hatálya alatt álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért. A valóság ezzel szemben az, hogy Lázár János semmiféle alkut nem kötött sem büntetőeljárás hatálya alatt álló, sem az alatt nem álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért.

Helyreigazítás 2.

"Célpont: Roma szavazatokért a maffiával szövetkezett a csongrádi Fidesz" című cikkben valótlanul híreszteltük, hogy a helyi Fidesz a Hit Gyülekezeten keresztül támogatja a Romano Krajt. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Hit Gyülekezete Hódmezővásárhelyen hitéleti és karitatív szolgálatot végez és az általa megtartott étel- és ruhaosztással nem vett részt a hódmezővásárhelyi időközi polgármester választás kampányában. A Hit Gyülekezete egyháznak a nevezett cikkben bemutatott Romano Kraj nevű szervezethez semmi köze nincs, a Hit Gyülekezete nem vett részt semmilyen szavazatvásárlásban.

Hatmilliárd forintos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek – derítette ki a Hír TV Célpont című műsora.

A tévé szerint milliárdos maffiózók politikai védettségért cserébe azt ígérték, hogy a csongrádi romák és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választásokon. A rendszer főpróbája most hétvégén lesz, a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson és a kiskunhalasi időközi önkormányzati választáson, ami Lázár János szerint felér egy előválasztással.

A Célpont-riport szerint egy olyan bűnbanda köré épült a rendszer, amelyet hatmilliárdos költségvetési csalással vádolnak. V. Máté és H. József az ügy központi figurái, akiket még korábban Győrszentivánon kapcsolt le a rendőrség: luxusautókat, ékszereket és elképesztő mennyiségű készpénzt találtak náluk, melyekről hamar kiderült, hogy illegális üzletekből és adócsalásból származnak. A bűnözők három évet ültek előzetesben, ügyük jelenleg is zajlik a bíróságon.

Az államot megkárosító bűnözők emellett óriási roma adatbázist építettek fel, közel 80 ezer ember személyes adatait szerezték meg egy soha nem létező roma kárpótlási programra hivatkozva. Adatbázisuk most különösen értékes, így a Célpont információi szerint alkut kötöttek: ügyüket a lehető legenyhébben bírálják majd el, ha a választásokon szállítják a megfelelő mennyiségű roma szavazatot. A Célpont úgy tudja, egy szegedi roma politikus és joghallgató, Rafael Lion feladata a szervezés, aki a csongrádi Romano Kraj kulcsembere.

Az ügy összeér két egyházzal is. lnformációik szerint a Fidesz nem direkt módon, hanem a Johannitákon és a Hit Gyülekezetén keresztül támogatja a Romano Krajt. Az adományok szétosztásánál pedig elmondják: cserébe a Fideszre kell szavazni.