Név szerint listázták a hódmezővásárhelyi ellenzéki jelölt támogatóit

2018.02.23. 09:29 Módosítva: 2018.02.23. 09:33

Új szintre lépett (süllyedt) a hódmezővásárhelyi választási kampány. Vasárnap tartják az időközi polgármester-választást, amelyen a Fidesszel szemben egy összellenzék által támogatott független jelölt, Márki-Zay Péter áll ki.

Márki-Zay ellen elég heves ellenkampány folyik, ennek újabb állomása az a szórólap, amelyet maga a jelölt posztolt a Facebook-oldalán. A szórólapon Márki-Zay támogatóit listázták: az első oldalon az őt támogató pártok politikusai és Soros György látható, a hátoldalán viszont magánemberek szerepelnek, illetve a zsidó hitközséget is odaírták. Tanár és taxis is ott van a felsorolásban, az nem derül ki, honnan tudják a szórólap alkotói, hogy kit támogatnak.

28161692 155571598483500 1429342727823934863 o
Fotó: Márki-Zay Péter / Facebook

Nekik a káosz az érdekük, a széthúzás a város kasszájának kifosztása. Ezeket csak a gyűlölet tartja össze.

Ilyeneket írtak a szórólapra, amelynek kiadója az SME (egyelőre nem találtuk nyomát, ez milyen szervezet). 

A szórólapon szereplő SME rövidítés nem azonos a Szirbik Miklós Egyesülettel - közölte az egyesület. "A Szirbik Miklós Egyesület az alapszabályában meghatározott – lásd: szirbikegyesulet.hu, Szirbik Miklós Egyesület/facebook és maroskult.wordpress.com – feladatokat lát el. Sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem foglalkozott és nem fog politikai kérdésekkel foglalkozni."

Maga Márki-Zay azt írta a Facebookon: "komoly érv a változás mellett, hogy LÁZÁR JÁNOS szellemi műhelyétől csak erre a csatolt szórólapra futotta..." Hozzátette, hogy "több kedves ismerősöm méltatlankodott, hogy ő KIMARADT A TÁMOGATÓK LISTÁJÁRÓL, ezért kérem, aki hiányolja nevét onnan, az a bejegyzés alatt ezt kommentben jelezze - név nem is kell, a felhasználónév úgyis látszik."

Frissítés: A 444.hu azt írja, további érdekességek is fellelhetők a szórólappal kapcsolatban. Például, hogy a szégyenlistára rátettek egy 92 éves pedagógust, akit a fideszes jelölt két éve még személyesen köszöntött fel. Vári Ernő 1974-1986 között a város egyik iskolájának az igazgatója volt, akinek bűne a lap szerint az lehetett, hogy a közel összellenzéki jelölt két fórumán is megjelent. Politikai tevékenységet nem folytatott, "mégis gyűlölködőnek, a város kasszájának potenciális kifosztójának nevezték a hirdetés készítői" - írják. A pedagógust 90 éves korában a fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán személyesen köszöntötte fel.  • Tippek
  • Csok