Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nincs orvos, bezárt a sátoraljaújhelyi kórház gyerekosztálya

2018.02.23. 20:02 Módosítva: 2018-02-23 20:04:37

„Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel”

– ezt a tájékoztatást tette ki honlapjára a sátoraljaújhelyi kórház (ezt az 444 szúrta ki). A kórház szülészetén az újszülötteket a házi gyerekorvosok bevonásával tudják ellátni. Ez arra utal – bár a kórház tájékoztatásából egyértelműen nem derül ki –, hogy az intézményben már nincs elég orvos, hogy ellássák a betegrendelést.

clk
Fotó: ujhelykorhaz.hu

A beteg gyereket egyelőre a Miskolcon lévő megyei kórházba kell átszállítani. Ez 85-100 kilométeres, autóval is bő egyórás utat jelent.

A közlemény szerint a sürgősségi eseteket Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell vinni, itt látják el, vagy innen irányítják tovább őket. A környező településekről azonban még sürgősségi, ügyeleti esetekben is Miskolcra kell menni a beteg gyerekekkel.

A hírről szintén beszámoló mno.hu emlékeztet arra, hogy több ezer orvos hiányzik Magyarországról, és hogy míg 2015-ben az orvosok országos nyilvántartásában 63 460-an szerepeltek, valójában csak 35 854-en dolgoztak a hazai egészségügyi ellátásban. A 444 pedig azt idézte fel, hogy a végzős orvostanhallgatók 40 százaléka elmenne az országból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?