Az LMP-vel egyre inkább, a Jobbikkal egyre kevésbé akar összefogni az MSZP

2018.02.26. 11:12

Molnár Gyula és Karácsony Gergely tartott sajtótájékoztatót hétfő délelőtt a vasárnapi Hódmezővásárhelyi választással kapcsolatban.

Karácsony és Molnár végig a legszervezettebb kisebbségként hivatkozott a Fideszre, és arról beszéltek, hogy a vasárnapi polgármesterválasztás a bizonyítéka az összefogás értelmének, amihez az is szükséges, hogy minél többen elmenjenek szavazni április 8-án.

A sajtótájékoztatót visszanézheti a Facebookos élő közvetítésünkből.

Karácsony újra elmondta, hogy az MSZP-Párbeszéd nyitott a további egyeztetésekre más pártokkal és nem rajtuk múlik, ha nem jön össze az összefogás. Éppen ezért minden ellenzéki pártot várnak a március 15-i megemlékezésükre, illetve meginvitálta Márki-Zay Pétert is a színpadra, hogy majd mondjon beszédet.

Molnár szerint sikerült letörni vasárnap az apátia falát, és hamarosan a félelem fala következhet. Persze csak ha mindenki elmegy március 15-én a megemlékezésre, mert szerinte aki nem lesz ott a Hősök terén, az már a 2022-es választásra készül.

Az összefogásra viszont kicsi az esély a Jobbikkal, legalábbis Karácsony elmondása szerint nem lát lehetőséget szervezett együttműködésre a jobboldali párttal. Ellenben az LMP-vel, amelynek szavazói szerint a párt székháza előtt fognak tüntetni, ha nem kezdenek más pártokkal együttműködései tárgyalásokat.