Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kabátban ülnek az órán egy szombathelyi iskolában, mert olyan hideg van

2018.02.26. 20:08

Nagykabátban ültek az órákon a  kisiskolások a szombathelyi Bercsényi Általános Iskolában - írja a Nyugat.hu. A portál még múlt hét pénteken kapott egy olvasói levelet egy szülőtől, aki arról panaszkodott, hogy a gyereke nagyon fázik az iskolában mert annyira rosszak az épület ablakai. 

Olajradiátort, hősugárzót vittünk, de nem segít a nagy termen. Süvít be a szél az ablakon.

 - írta az aggódó anyuka. A szülők már az ablakok állapotán is próbáltak javítani, ugyanis ez a probléma már tavaly is felmerült. Akkor az egyik diák anyukája például vett szigetelőcsíkokat az ablakra, "de közölte az osztályfőnök, hogy már nem kell, mert a biológiaterembe lesznek, amíg hideg van." 

633150 bercsenyi miklos altalanos iskola
Fotó: Vágvölgyi Bálint / Nyugat.hu

A portál megkereste az iskolát, amelynek reakciója szerint most is hasonlóan próbálják megoldani a problémát. Az intézmény válasza szerint "a 2. emeleten lévő természettudományi termet még aznap szabaddá tettük, s péntek óta a 4.b osztály tanítása meleg teremben folyik." Az igazgató szerint az iskola keleti oldalán volt nagyobb baj a hideggel, onnan most átköltöztették a gyerekeket olyan termekbe, ahol legalább 21-22 fok van. 

Az iskola keleti oldalán amúgy azért van hidegebb, mert bár az iskola korábban nyert pénzt a nyílászárók lecserélésére, arra az oldalra már pont nem jutott ebből. Most állítólag egy újabb, 90 millió forintos projekt részeként a maradék régi ablakokat is kicserélik szeptemberre, így remélhetőleg a következő télen már nem kell majd kabátban és sapkában tanulnia a gyerekeknek. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!