Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fekete-Győr András: A Jobbik is bevállalható a győzelem érdekében

2018.02.27. 13:42

A Momentum Mozgalom bárkivel kész együttműködni a jelenlegi rendszer leváltása érdekében - jelentette ki Fekete-Győr András, az ellenzéki párt elnöke.

Szerinte az együttműködéshez három feltételnek kell teljesülnie: legyen hiteles, őszinte és integratív az ellenzéki jelölt, legyen matematikai esélye legyőzni a fideszes jelöltet, továbbá a többi párt lépjen vissza az esélyes javára. Fekete-Győr András szerint ezek a jelöltek azok, akik a politikából kiábrándult, bizonytalan szavazókat is el tudják majd vinni szavazni. Minderről március 5-e után érdemes beszélni - mondta a politikus.

Nekünk tök mindegy, hogy ki jobbikos, ki MSZP-s, ki DK-s, ki LMP-s, ha ezek a pártok együtt tudnak működni

- fogalmazott Fekete-Győr András.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Momentum számára akár "a Jobbik is bevállalható-e a győzelem, változás érdekében?", azt mondta: "persze".

Szerinte a vasárnapi hódmezővásárhelyi választással bebizonyosodott, hogy a kormány elküldhető. A szekértábor-logikát félre kell tenni, "106 Márki-Zay Péterre van szükség", akik ugyanúgy fel tudják rázni a különböző pártokkal szimpatizáló szavazókat - mondta Fekete-Győr András.

Közölte, a vasárnapi hódmezővásárhelyi kampányban a Momentum aktivistái is rengeteget dolgoztak, ennek is köszönhető az ellenzéki pártok támogatásával indult független jelölt, Márki-Zay Péter győzelme, aki "reményt adott" az ellenzéknek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!