Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jelzálog került a sugárterápiás gépekre a miskolci kórházban

2018.03.02. 08:42

Fölcímkézte a Raiffeisen Bank a miskolci megyei kórházban a daganatos betegek kezeléséhez használt sugárterápiás gépeket, sárga cédula jelzi, ha a gépre zálogjog bejegyzés került - tudta meg a Népszava. Eddig, ha elromlott a gép, a sugárterápiás berendezés üzemeltetője, a Medcenter képviselője telefonált a szakszerviznek, hogy jöjjenek, de már a banktól kell engedélyt kérni, hogy szerelőt hívjanak. 

A Miskolc Megyei Kórház leváltott főigazgatója szeptember óta nem fizetett a sugárterápiát üzemeltető szolgáltatónak, a Medcenter Kft-nek - írja a Népszava cikke. A cég 2006-ban kötött 15 évre szóló megállapodást a kórházzal. Ebben azt vállalták, hogy telepítenek két új lineáris gyorsítót és egy CT-t. Üzemeltetik, karbantartják a gépeket. A kórház élére tavaly kinevezett Tiba Sándor egy gazdasági átvilágítás után szeptemberben leállította a szolgáltató számláinak kifizetést, mivel szerinte a szerződés a kórház számára kedvezőtlen volt.

Az addig a Medcenter által foglalkoztatott embereket átvette a kórház, a gépek viszont egy kivételével a Medcenter tulajdonában vannak. Február elején a kórházfenntartó menesztette a főigazgatót, de a lap úgy tudja, ezzel a Medcenter még nem jutott követeléséhez. 

Az intézményben dolgozóktól úgy tudják, az ellátás még zavartalan.