Ágnes
-5 °C
2 °C

Jelzálog került a sugárterápiás gépekre a miskolci kórházban

2018.03.02. 08:42

Fölcímkézte a Raiffeisen Bank a miskolci megyei kórházban a daganatos betegek kezeléséhez használt sugárterápiás gépeket, sárga cédula jelzi, ha a gépre zálogjog bejegyzés került - tudta meg a Népszava. Eddig, ha elromlott a gép, a sugárterápiás berendezés üzemeltetője, a Medcenter képviselője telefonált a szakszerviznek, hogy jöjjenek, de már a banktól kell engedélyt kérni, hogy szerelőt hívjanak. 

A Miskolc Megyei Kórház leváltott főigazgatója szeptember óta nem fizetett a sugárterápiát üzemeltető szolgáltatónak, a Medcenter Kft-nek - írja a Népszava cikke. A cég 2006-ban kötött 15 évre szóló megállapodást a kórházzal. Ebben azt vállalták, hogy telepítenek két új lineáris gyorsítót és egy CT-t. Üzemeltetik, karbantartják a gépeket. A kórház élére tavaly kinevezett Tiba Sándor egy gazdasági átvilágítás után szeptemberben leállította a szolgáltató számláinak kifizetést, mivel szerinte a szerződés a kórház számára kedvezőtlen volt.

Az addig a Medcenter által foglalkoztatott embereket átvette a kórház, a gépek viszont egy kivételével a Medcenter tulajdonában vannak. Február elején a kórházfenntartó menesztette a főigazgatót, de a lap úgy tudja, ezzel a Medcenter még nem jutott követeléséhez. 

Az intézményben dolgozóktól úgy tudják, az ellátás még zavartalan.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!