Kilenc dílert vettek őrizetbe Balatonfüreden és Veszprémben

2018.03.02. 10:17

A Veszprém megyei és a balatonfüredi nyomozók 62 gyanúsítottat hallgattak ki kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt - közölte a rendőrség a honlapján

A balatonfüredi rendőrség 2017 júliusában egy lopás miatt rendelt el nyomozást. Felmerült, hogy a helyi kempingben nyaralóktól lopó két tolvaj kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekben is érintett lehet.

A rendőrök kábítószer termesztőket, kereskedőket és fogyasztókat fogtak el egy 2017. november 8-án kezdődött akció sorozatban. 16 személyt kábítószer-kereskedelem és további 12-t kábítószer birtoklás miatt hallgattak ki.

Egy balatonfüredi bérelt lakásban fél kilogramm szárított marihuánát foglaltak le, egy varázsgomba-termesztésére kiépített rendszert és szárított gombát is találtak. A terjesztőnél marihuánát, digitális mérleget és a csomagoláshoz használt anyagokat, továbbá az egyik veszprémi terjesztőnél extasy tablettákat foglaltak le. 

gombicsek
Fotó: Police.hu

A büntetőeljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. novemberében átvette. Ezután egy embert január 23-án kábítószer-kereskedelem miatt fogtak el a nyomozók. Összehangolt rendőri akció keretében február 27-én és 28-án további 4 embert kábítószer-kereskedelem, 29 embert pedig kábítószer birtoklás miatt hallgattak ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon.

furedrazzia2
Fotó: Police.hu

Összesen 21 férfi ellen kábítószer-kereskedelem miatt indítottak eljárást, közülük 9 ember előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte. A fogyasztással gyanúsított 40 férfi és egy nő szabadlábon védekezhet, ellenük kábítószer birtoklása miatt indult nyomozás.