Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kilenc dílert vettek őrizetbe Balatonfüreden és Veszprémben

2018.03.02. 10:17

A Veszprém megyei és a balatonfüredi nyomozók 62 gyanúsítottat hallgattak ki kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt - közölte a rendőrség a honlapján

A balatonfüredi rendőrség 2017 júliusában egy lopás miatt rendelt el nyomozást. Felmerült, hogy a helyi kempingben nyaralóktól lopó két tolvaj kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekben is érintett lehet.

A rendőrök kábítószer termesztőket, kereskedőket és fogyasztókat fogtak el egy 2017. november 8-án kezdődött akció sorozatban. 16 személyt kábítószer-kereskedelem és további 12-t kábítószer birtoklás miatt hallgattak ki.

Egy balatonfüredi bérelt lakásban fél kilogramm szárított marihuánát foglaltak le, egy varázsgomba-termesztésére kiépített rendszert és szárított gombát is találtak. A terjesztőnél marihuánát, digitális mérleget és a csomagoláshoz használt anyagokat, továbbá az egyik veszprémi terjesztőnél extasy tablettákat foglaltak le. 

gombicsek
Fotó: Police.hu

A büntetőeljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. novemberében átvette. Ezután egy embert január 23-án kábítószer-kereskedelem miatt fogtak el a nyomozók. Összehangolt rendőri akció keretében február 27-én és 28-án további 4 embert kábítószer-kereskedelem, 29 embert pedig kábítószer birtoklás miatt hallgattak ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon.

furedrazzia2
Fotó: Police.hu

Összesen 21 férfi ellen kábítószer-kereskedelem miatt indítottak eljárást, közülük 9 ember előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte. A fogyasztással gyanúsított 40 férfi és egy nő szabadlábon védekezhet, ellenük kábítószer birtoklása miatt indult nyomozás.