Árpád
-2 °C
4 °C

Közpénzből vett aranyszínű iPhone-t a Szegedi Tudományegyetem

2018.03.02. 23:16 Módosítva: 2018-03-02 23:17:01

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága 2017 januárjában indított közbeszerzést egy iPhone 6S mobiltelefonra. Méghozzá nem is akármilyenre, a beszállítónak kiírt megkötések között a következők szerepeltek: a telefon legyen kártyafüggetlen, legyen 64 gigábájtos és

legyen aranyszínű.

Így néz ki egy arany iPhone / Fotó: Apple.com
Így néz ki egy arany iPhone / Fotó: Apple.com

A közbeszerzési felhívásban külön kiemelte az egyetem, hogy 

csak a kiírásban meghatározott aranyszínű készülékre szíveskedjen ajánlatot tenni, mert ettől eltérő színű termékre benyújtott ajánlatot nem fogadunk el!

A finnyás közbeszerzésnek az Átlatszó Oktatás járt utána: írtak az egyetem sajtóosztályának, hogy miért ennyire fontos, hogy iPhone Goldot vegyenek közpénzből. Erre az egyetem először nem válaszolt, csak annyit reagáltak, hogy a szín és a telefon ára között nincsen semmiféle kapcsolat. Az Átlátszó Oktatás szerint ez nem feltétlenül igaz, vannak helyek, ahol az aranyozott telefon drágább, mint a klasszikus fekete iPhone.

Végül újabb emailek után elárulta a lapnak az egyetem, hogy a színhez a mobiltelefon leendő tulajdonosa ragaszkodott: Prof. Dr. Nagy Katalin, a nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?