Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.78%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.19%

Még mindig nem tudja a kormány, hova rakja a menekült gyerekeket

2018.03.02. 15:41

Továbbra sem tudja a kormány, hogy hol helyezze el a kísérő nélküli menekült gyerekeket. Mivel lebontják a Fóti Gyermekközpontot, a menekült gyerekeket máshol kell elhelyezni, de az tavaly októberben kiderült, hogy végül biztosan nem Aszód lesz az új helyszín.

Szelényi Zsuzsanna független képviselő ismét megkérdezte Rétvári Bencét, hogy mégis mi a terve a kormánynak a kísérő nélküli menedékkérő gyermekek elhelyezésére vonatkozóan a fóti Gyermekközpont bezárása után.

Magyarország, ahogy eddig, ezután is gondoskodik a kísér ő nélkül érkezett gyermekekről . Aggodalommal látjuk azonban, hogy a Soros György által támogatott migrációt szervező szervezetek tudatos hazugságra és a törvények kijátszására készítik fel a migránsokat, és többek között azt javasolják nekik, hogy vallják magukat kiskorúnak azért, hogy megkapják a menekült státuszt.

 - válaszolta a kereszténydemokrata Rétvári a gondozó nélküli menekült gyerekek elhelyezésével kapcsolatban. Végül hozzátette, hogy a hatályos törtvénynek megfelelve gondoskodnak majd a gyerekekről, és akkor majd tájékoztatnak.