Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamisított aláírásokat találtak az LMP kisvárdai ajánlóívein

2018.03.04. 14:28 Módosítva: 2018-03-04 15:17:01

A kisvárdai helyi választási bizottság elnöke vasárnap közölte, hogy hamisított aláírásokat találtak az LMP kisvárdai ajánlóívein, emiatt rendőrségi feljelentést tesznek – írja az MTI.

Láczay György elmondta, a bizottság az LMP-s képviselőjelölt vonatkozásában kapott információkat valótlan aláírásokról, két esetben pedig találtak is az LMP ajánlóívein hamisított aláírásokat. Az egyik aláírás adatai között a bizottság stábjában dolgozó egyik számlálóbiztos a saját nevét és aláírását találta meg, amit azonnal jelentett, ő ugyanis állítása szerint nem tett ajánlást, később pedig az is kiderült, hogy a lapon szereplő aláírása hamis volt.

A másik esetben egy választópolgár fordult általános kérelemmel a bizottsághoz tájékoztatást kérve arról, hogy neve vagy adatai szerepelnek-e valamelyik jelölőszervezet ajánlóívén. A jelölőszervezetek ajánlóíveinek átvizsgálása után kiderült, az LMP egyik ívén rajta van a neve, amiről írásban tájékoztatták. Az ő esetében is kiderült, nem tett ajánlást, az íven pedig nem az ő aláírása szerepel.

A bizottság jegyzőkönyvet vett fel és határozatot is hozott, hétfőn ismeretlen tettes ellen tesznek majd feljelentést

  • okirat-hamisítás,
  • személyes adatokkal való visszaélés
  • és más bűncselekmények miatt.

Láczay hangsúlyozta, mindkét esetben egyértelmű volt, hogy az ajánlóíveket nem az érintett személyek írták alá, majd hozzátette azt is, hogy a feljelentés szövege már elkészült, azt hétfőn juttatják el a rendőrségre. 

Az LMP áll minden vizsgálat elébe az üggyel kapcsolatban, ugyanakkor a körülmények ismeretében nem tudjuk kizárni a provokáció lehetőségét.

– reagált az Indexnek az esetre Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja.

Az ott induló LMP-s Makranczi Istvánnak  egyébként így is sikerült összegyűjteni az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást, pénteken már nyilvántartásba is vette a helyi választási bizottság, de a döntés még nem jogerős.