2,6 milliárdot költ a kormány egy veresegyházi katolikus gimnáziumra

2018.03.05. 14:22

A kormány egy korábbi döntésével 600 millió forintos, pénteken megjelent kormányhatározatával pedig újabb 2 milliárd forintos támogatást nyújt a veresegyházi katolikus gimnázium megépítéséhez, írja az MTI.

Tuzson Bence - aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is -, Beer Miklós váci megyés püspök és Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere jelképesen megtették az első kapavágásokat az építkezésen.

Tuzson Bence szerint Veresegyházon nemrég adtak át egy olyan iskolát, amely a tanulási nehézségekkel küzdőket segíti. Mint mondta, ez egy fiatal város, a lakosság negyede 18 év alatti, évente 250 gyermek kerül ki az általános iskolákból. Fontos ezért, hogy legyen olyan gimnázium, amely segít a szülőknek megfelelő, az életre felkészítő, jó színvonalú oktatást biztosítani, és jövő ősszel 500 gyerek számára már meg is kezdődhet majd benne a tanítás.

Pásztor Béla polgármestere elmondta, hogy az intézmény 15 tantermes lesz és az első osztálya a régi polgármesteri hivatalban már meg is kezdte a tanévet.

A projekttábla szerint az iskola építtetője Veresegyház önkormányzata és az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága, a kivitelezés 2018 március és 2019 májusa között zajlik le, összköltsége 3,426 milliárd forint, amelyből az állam 2,6 milliárd forintot áll.  • Tippek
  • Árfolyam