Úgy leütötték a Vigadónál, hogy nem emlékszik senkire

2018.03.06. 18:28
A belvárosi rendőrök elfogtak két nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kiraboltak egy férfit a főváros V. kerületében.

A férfi március 5-én reggel tett bejelentést a rendőrségen, hogy néhány órával előtte a belvárosban valószínűleg leütötték. Hogy mi történhetett vele, arra nem emlékszik, de eltűnt a pénztárcája, a benne lévő több, mint 900 ezer forinttal együtt.

A helyszíni adatgyűjtés alapján a nyomozók megállapították, hogy a sértett 2018. március 5-én 4 óra körül a Vigadó térnél megismerkedett egy három fős társasággal, akik közül a trió férfi tagja leütötte a sértettet, a két nő pedig elvette az értékeit.

A rendőrök később beazonosították az elkövetőket, akik közül a 24 éves miskolci B. Z.-t és a 29 éves budapesti O.-né Sz. Sz.-t 2018. március 6-án Budapest V. kerületében elfogták. A két nőt a rendőrök előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vételük mellett – indítványozták az előzetes letartóztatásukat. 

A bűncselekménnyel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága a 17 éves budapesti B.M.J. ellen elfogatóparancsot bocsájtott ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki B.M.J. tartózkodási helyéről vagy a bűncselekményről információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.