Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Skarlát íbisz és nandu is volt az illegális madárkereskedő tanyáján

2018.03.06. 09:54

A kecskeméti ügyészség vádat emelt egy 43 éves lajosmizsei férfi ellen, aki 2016 novemberében engedély nélkül védett madarakat tartott a tanyáján, hogy azokat eladja. A férfit egy holland-magyar közös rendőri akció során leplezték le.

A férfi ellen a holland ügyészség folytatott eljárást védett madarak illegális nemzetközi kereskedelme miatt. A holland és a magyar rendőrök együtt mentek ki a lajosmizsei tanyára, ahol az ügyészség közleménye szerint 21 védett és fokozottan védett madarat foglaltak le: kanalas récét, üstökös récét, kisbukót, cifra récét, sárgahomlokú amazon papagájt, skarlát íbiszt és nandut. A lefoglalt madarak egy vadaspark gondozásába kerültek.

A Magyarországon büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség természetkárosítás bűntettével vádolja és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

A Police.hu a razzia után azt közölte, hogy G. Zoltán tanyáján több száz magyar és egzotikus madarat találtak. Ez némileg ellentmondásban van az ügyészségi közleményben most szereplő 21 madárral, ezért írtunk a Bács-Kiskun Megyei Rendőrségnek, hogy megtudjuk, mi a különbség oka. Amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.