Márki-Zay Péter felmentette a hódmezővásárhelyi főjegyzőt

2018.03.08. 10:09

Felmentették Hódmezővásárhely címzetes főjegyzőjét, Korsós Ágnest, írja az MTI. A főjegyző erről saját maga adott ki közleményt, amiben úgy fogalmazott, Hódmezővásárhely új polgármestere, Márki-Zay-Péter korábban együttműködést ajánlott neki, amellyel a város érdekében élni is kívánt. A politikus szerdán azonban váratlanul mégis felmentette főjegyzői feladatai alól.

Korsós Ágnes azt írta, 41 évnyi közszolgálati pályája végén, betegszabadsága alatt kézbesítették felmentését, amelyet tudomásul vett. Köszönetet mondott Hódmezővásárhely és Mártély lakosságának, képviselő-testületeinek eddigi támogatásáért és segítségéért, és valamennyi munkatársának az együtt eltöltött évekért. Mindenkit arra kért, hogy tehetsége és tudása legjavát adva tegye a dolgát továbbra is Hódmezővásárhelyért.

Márki-Zay Péter egy Facebook-posztban reagált a jegyző menesztésére, azt írja:

"A Polgármesteri Hivatal működőképességének fenntartása érdekében egyeztettem a betegszabadságon lévő jegyző asszonnyal, és vele közös egyetértésben az ő munkából való felmentése mellett döntöttünk. Tanácsait, segítségét és hosszú éveken át tartó munkáját hálával köszönöm, valamint ha ezt az általa már régóta várt nyugalmasabb időszak megengedi, szeretettel várjuk vissza tanácsadói vagy más minőségben, szakértelmére és segítőkészségére ez alatt a rövid idő alatt is támaszkodhattam."

A jegyzői feladatokat a jogi iroda vezetője vette át, a jegyzői és aljegyzői pozíciókat pedig meghirdetik.

Márki-Zay az Indexnek elmondta, Korsós Ágnessel egyáltalán nem voltak szakmai problémák, de a betegsége miatti távolléte, és az aljegyző távozása túl nagy működési nehézséget okozott, ezért döntöttek így. Hozzátette, hogy Korsós már régóta szeretett volna nyugdíjba menni, de emellett felajánlották neki azt is, hogy felépülése után menjen vissza szakértőként, tanácsadóként dolgozni, amennyiben szeretne. Márki-Zay szerint a jegyző erre azt mondta, hat hónapig mindenképp pihenne, és utána meggondolja, hogy szeretne-e vala milyen módon dolgozni még.

Az MTI-ben megjelent hír után telefonon újra beszélt a polgármester a főjegyzővel, aki elmondta, hogy ő a közleményében semmilyen módon nem is utalt arra, hogy barátságtalan lépésnek tartotta volna a dolgot. Ennek mondjuk némileg ellentmond a közlemény, amelyet itt teljes terjedelmében, változatlanul közöltek . Telefonon próbáltuk elérni a főjegyzőt, de sajnos nem vette fel.

Az MTI azt írja, Korsós Ágnes 1991-től volt a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal irodavezető-helyettese, később irodavezetője majd jegyzője, 2010-től pedig címzetes főjegyzőként látta el munkáját. 2013-ban a magyar közigazgatásban végzett több évtizedes szakmai és közösségi munkájának elismeréséül, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje állami kitüntetést kapta meg.