Nem az első ajtón szálltak fel, elhajtott a csomagjaikkal a troli

2018.03.08. 00:29

Három külföldi utas csomagjaival hajtott el az egyik budapesti trolibuszjárat, miután a sofőr a táskák gazdáit szándékosan a megállóban hagyta. Az RTL Híradója szerint a sofőr problémája az volt, hogy a külföldiek nem az első ajtón szálltak fel, ahogy más utasok sem, a jármű vezetőjének azonban egy szemtanú szerint csak a színesbőrűekkel volt gondja.

A három külföldi március harmadikán, múlt szombaton, délután egy körül ült volna fel az Erzsébet királyné útja (aluljáró) felé tartó 70-es trolibuszra a Király utca és az Erzsébet körút kereszteződésénél található megállóban.

Rajtuk kívül két magyar úr is középen szállt fel, de velük nem volt probléma. A három külföldinek, akik láthatóan nem beszéltek magyarul, a vezető négyszer-ötször lejátszotta magyarul, hogy szálljanak le, mutassák be a bérletüket, és nem volt hajlandó elindulni

– számolt be az Indexnek a járat egyik utasa.

Mivel a három külföldi nem értette a magyar nyelvű tájékoztatást, az egyik utas azt angolra fordítva elmagyarázta nekik, hogy a troli addig nem fog elindulni, amíg be nem mutatják a sofőrnek a jegyüket.

A szemtanú szerint a külföldiek ezután elnézést kértek, ám mivel a troli tömve volt, leszálltak, és a járdán közelítették meg az első ajtót. "A vezető kivárta, míg előre érnek az első ajtóhoz, majd az orruk előtt bevágta azt, és elindult. A két magyar úrnak, aki szintén nem mutatott be semmit, nem szólt a vezető" – írta a velük utazó nő.

Mivel a külföldiek nem sejtették, hogy nem szállhatnak vissza, a csomagjaikat a buszon hagyták, ami meg nélkülük hajtott tovább a következő megálló felé. Itt az egyik női utas megfogta azokat, leszállt, majd elindult velük az előző megállóban hagyott külföldiek felé.

A BKV az RTL Híradó megkeresésére elismerte és sajnálatosnak nevezte a történteket, de hozzátették, a sofőrnek senki nem jelezte, hogy a táskák a buszon maradtak, ezért munkatársukat ebben vétlennek tartják. "Mikor leszálltam, számon kértem a sofőrön az esetet, és hogy akkor mi lesz az ott felejtett tárgyakkal. Ő vállat vont, és továbbment" – írta viszont a járaton utazó nő.

A BKV szerint a sofőr abban hibázott, hogy nem várta meg az utasokat, amiért figyelmeztették, és körültekintőbb munkavégzésre szólították fel.