Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar Nemzet: Semjén Zsolt Svédországba jár vadászni

2018.03.09. 05:53

Semjén Zsolt évek óta vesz részt svédországi vadászatokon, közölte a birtokába jutott fényképekre és dokumentumokra hivatkozva a Magyar Nemzet, amely egyébként "luxusvadászatnak" nevezi ezeket az alkalmakat. A lapnak állítólag vadászatszervezők beszéltek arról, hogy a miniszterelnök-helyettes 2012 óta (kivéve 2014-et) minden évben egyszer látogat a skandináv országba, és elsősorban jávorszarvasra, rénszarvasra, valamint siketfajdra vadászik.

Azt is közölte a lap, hogy a politikust elkíséri általában a Földművelésügyi Minisztérium egy korábbi főosztályvezetője is.

A Magyar Nemzet szerint a néhány napos utak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerülnek.

Egy tavaly szeptemberi vadászaton helikoptert is béreltek, ezzel értek utol egy rénszarvast, amit Semjén elejtett. A kilőtt állatot is a helikopter szállította el, egy kötélen lógott a tetem. Olyan is volt, írja a lap, hogy lovat kellett szerezni Semjénnek, hogy ne kelljen gyalogolnia, lóháton tudjon közlekedni. Előfordult, hogy egy egész, mintegy 40 fős hotelt béreltek ki a szervezők Semjénnek, hogy csak ők legyenek ott, és ne találkozzanak másokkal, főleg ne magyarokkal.