Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Megjelent a kormánydöntés Orbán 12 ezréről

2018.03.09. 20:07

Pénteken megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely az úgynevezett téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos feladatokról rendelkezik. Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából, de a kedvezményt megkapják a távfűtést használók is, míg a hagyományos módon fűtő, szenet vagy fát használó emberek esetében növelik az e célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal.

A pénteki közlönyben az olvasható: a kormány felkéri a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy egyeztessen a távhőszolgáltatókkal arról, hogy a téli rezsicsökkentést kiterjeszthessék a távhőszolgáltatást használókra is. Ugyancsak Kósa Lajost kérték fel arra, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával készítsen szabályozási javaslatot az említett egyeztetések alapján, és terjessze azt a kormány elé.

Miután elkészült a szabályozási javaslat, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell biztosítania a szükséges forrásokat ahhoz, hogy a téli rezsicsökkentést kiterjeszthessék a távhőszolgáltatást használókra is. Szintén a nemzetgazdasági miniszternek kell biztosítania egymilliárd forint többletforrást a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó támogatásra. Pintér Sándor belügyminiszternek kell megtennie a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ezt a többletforrást felhasználják.

A 12 ezres kampányfogásról ebben a cikkünkben olvashat részletes elemzést >>>.