Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Videón, ahogy Semjén kilőtt szarvasát helikopterrel szállítják el

2018.03.09. 15:11

Ahogy azt korábban megírtuk, Semjén Zsolt évek óta vesz részt svédországi vadászatokon, amelyeket a Magyar Nemzet "luxusvadászatnak" nevez. Szintén a lapnak beszéltek vadászatszervezők arról, hogy a miniszterelnök-helyettes 2012 óta (kivéve 2014-et) minden évben egyszer látogat a skandináv országba, és elsősorban jávorszarvasra, rénszarvasra, valamint siketfajdra vadászik. Ezek az alkalmak a lap szerint 4-5 millió forintba kerülnek.

Egy tavaly szeptemberi vadászaton helikoptert is béreltek, ezzel értek utol egy rénszarvast, amit Semjén elejtett. A kilőtt állatot is a helikopter szállította el, egy kötélen lógott a tetem. Olyan is volt, írja a lap, hogy lovat kellett szerezni Semjénnek, hogy ne kelljen gyalogolnia, lóháton tudjon közlekedni. Előfordult, hogy egy egész, mintegy 40 fős hotelt béreltek ki a szervezők Semjénnek, hogy csak ők legyenek ott, és ne találkozzanak másokkal, főleg ne magyarokkal.

Rétvári Bence Semjén kalandjairól úgy nyilatkozott a HírTv-nek: "Semjén Zsoltnak rokonai vannak Svédországban, őket látogatja meg, és hogy egy magán családi rendezvényen milyen program van, ez a családnak a magánügye". A kérdésre, hogy a 40 fős foglalást mennyire lehet családinak nevezni, Rétvári azt felelte, nem kell mindent elhinni.

Semjén Zsolt pedig Facebook-oldalán reagált:

"Nem én helikopterezek, hanem a jávorszarvas."

Frissítés: körülbelül egy-másfél órával később, miután a legendás vadász rájött, hogy milyen állatot is lőtt le, javította a jávorszarvast rénszarvasra.

A HírTv most felvételt is közölt a kilőtt szarvas helikopteres elszállításáról.