Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az esztergomi plébánost a 70-es évekre emlékezteti a köztévés propaganda

2018.03.11. 17:44 Módosítva: 2018-03-11 17:44:55

Szombaton az M1 8 perces blokkban számolt be arról, hogy Bécs után Svédország is elesett, pokollá tették a migránsok, a tanárokat késsel fenyegetik, az utcán nappal kirabolják a gyerekeket, sötétedés után már nem mernek kimenni az utcára a svédek. Harmai Gábor, az  Esztergomi Belvárosi Szent Péter és Pál templom plébánosának erről a Kádár-korszak jutott eszébe, írja a 24.hu.

"Ilyen utoljára a hetvenes években volt, amikor általános iskolás voltam! Akkor próbáltak engem meggyőzni arról, hogy Svédországból nézve milyen remek hely Magyarország, és mennyire bánják a disszidensek, hogy kimentek oda!"

– írta a katolikus pap Facebookon. Hozzátette, neki már csak "a szorzótábla és az ábécés könyv hiányzott" hiányzott a tökéletes nosztalgiához. Meg az osztálytársai, akiknek egy része már kiment nyugatra.