Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem az Iszlám Államhoz tartozott a Röszkénél elfogott két ember

2018.03.12. 09:52

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője cáfolta a Magyar Időknek azt a szombati hírét, miszerint az Iszlám Állammal együttműködő terrorszervezethez tartozott az a férfi és nő, akiket a TEK fogott el Röszkénél. Mint az ügyészségi szóvivő írja,

pénteki napon terrorizmus finanszírozásának bűntette megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba vett két személy a nyomozás eddigi adatai alapján nem hozható összefüggésbe az Iszlám Állammal.

A pénteken egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett

két ember a nyomozás adatai alapján logisztikai tevékenységgel és egyéb más módon járultak hozzá egy a nemzetközi egyezmények szerint terrorszervezetnek minősülő szervezet működéséhez. A gyanú szerint tevékenységüket 2009-2010- től 2015-ig fejtették ki jellemzően Irak területén. A fentieket követően szöktek el a szervezettől és indultak el Európa irányába. A gyanú szerint 2017. év végén jelentkeztek belépésre a röszkei tranzitzónában és nyújtottak be menekültkérelmet.

Az ügyészségi közlemény szerint "a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett".