Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Majdnem elárasztotta a szomszédait Oszter Sándor priváttava

2018.03.14. 09:17 Módosítva: 2018-03-14 09:20:32

Újabb botrányhullámokat vert Oszter Sándor priváttava. A Bors azt írja, hogy az egykori színész Diósjenőn kiásott tava most megduzzadt, és csak a tűzoltók beavatkozásának köszönhető, hogy nem árasztotta el a környéket.

"Repedezni kezdett a gát azon a magántavon, amelyet Oszter Sándor  a birtokán. A tűzoltók szálltak ki, nehogy az óriásira duzzadt víztömeg áttörve mindent, rázúduljon a településre" – írta a lap.

A Bors szerint a színész szándékosan gyűjtötte össze a tavában a vizet, vasárnap zárta el egy emberével a gátat. Csak azzal nem számolt, hogy a meleg időjárás miatt elolvadó hó nagyon megemeli a vízszintet, így áradásveszélyes lesz a tó. A gát repedezni kezdett, majd a víz kimosta a talajt és egy óriási betondarab leszakadt a támfalból. A nyomást, amit a rengeteg víz okozott, a gát nem bírta, ki­mosta a betonáteresz alját az átfolyó víz. "A helyiek attól féltek, hogy veszélybe kerülnek a há­zaik, ezért azonnal riasztották a vízügyi hatóság embereit" - írja a Bors. Végül több tucat tűzoltó kellett az áradás megfékezéséhez.

"Itt voltak a tűzoltók, a katasztrófavédelem, mindenki. Végül búvároknak kellett elbontaniuk a kifolyó útjából a torlaszt" – idézte a Blikk az egyik helybélit.

Ahogy arról mi is írtunk, a színész azzal akarta feldobni a birtokát, hogy a villája terasza melle tt  három halastó építésébe fogott. A megfelelő vízmennyiséget a hegyről csordogáló patakból szerezte, csakhogy ezzel éppen a község népszerű és védettség alatt álló horgásztava elől vette el a vizet, kiszáradásra ítélve azt. Emiatt környezetkárosítás vádjával büntetőeljárás is indult Oszter ellen.