Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Itt az ünnep, itt vannak a lezárások

IMG 3661
2018.03.15. 08:23

A március 15-i nemzeti ünnepi rendezvények miatt Budapest több kerületében, valamint országszerte számos településen lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell készülni. A fővárosban csütörtökön több forgalmas útvonalon, közlekedési csomópontban lesznek hosszabb-rövidebb lezárások.

A rendőrség honlapján ( www.police.hu) külön link alatt szerepelnek a fővárosban és az ország különböző településein életbe lépő forgalomkorlátozások.

Budapesten március 13-16. között a II., V., VI., VIII., IX., XI. és XIII. kerületet érintik a lezárások és megállási tilalmak.

Lezárásokra csak az ünnep napján, csütörtökön kell készülni, de a főváros több kerületét érintően számos utcában már keddtől egészen péntek késő estig, illetve éjfélig nem lehet parkolni.

Ha egy térképen szeretnénk megmutatni, március 15-én hol nem lehet, vagy nem érdemes autóval közlekedni, körülbelül így nézne ki:

  • Március 15-én 6 órától 23 óráig lezárják a Szabadság hidat és a Vámház körutat.
  • Szintén csütörtök reggel 8 órától 23 óráig lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között
  • 11 órától a Bem felső rakpartot a Csalogány utca és a Bem tér között; a Bem József utcát
  • Várhatóan 12 órától 14 óráig lezárják a Bem felső rakpartot a Bem tér és a Margit híd között, valamint a Szent István körutat és a Bajcsy-Zsilinszky utat.
  • Ugyancsak 12 órától 18 óráig lezárják az V. kerületi Báthory utcát, a Hold utcát és az Aulich utcát.

Mindemellett csütörtökön - szakaszosan és időszakosan - 13 órától lezárják a Teréz körút, Erzsébet körút, Blaha Lujza tér, Rákóczi út, Astoria, Károly körút, Erzsébet tér útvonalat, 19 órától 21 óráig pedig a Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút, Múzeum körút útvonalat.

A megállási tilalmak a II., V., VI. és XIII. kerületet érintik. Többek között a Bem tér környékén, a Kossuth tér környéki utcákban, az Árpád fejedelem úton a Császár-Komjádi uszoda előtti parkolóban, a Duna felőli oldalon, a Nyugati téri parkolóban a taxiállomással párhuzamos parkolóban, a Széchenyi téren a Magyar Tudományos Akadémia környékén, a Szent István körút mindkét oldalán a Jászai Mari tér és a Nyugati tér között, a Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán a Nyugati tér és az Alkotmány utca között, valamint az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között is megállási tilalomra kell készülni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!