Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szakkolisok is csináltak pártválasztó oldalt

2018.03.15. 14:40

Szakkollégisták pár hónap alatt összeraktak egy saját pártválasztó oldalt a választásokra, hogy ezzel is segítsék eligazodni a felelős magyar választókat a sokszor csak hülye jelszavakból vagy homályos utalásokból álló politikai üzenetek, ígéretek között.

A Kireszavazz.hu-n lehet ezt elérni, 10 témakörre és 23 kérdésre bontották az elérhető értelmezhető állítások alapján a programokat, és csak olyan választ lehet megjelölni, amit valamelyik párt kínál, hiába lenne egyéb ötletünk. Ez így sajnos viszont még mindig nem fedi le a választásnál potenciálisan felmerülő összes fontos témakört, ezért hangsúlyozták, hogy ez inkább csak afféle mankó, vagy kedvcsináló ahhoz, hogy utánanézzünk, hogy ténylegesen ki mit kínál a jövőnkre nézve.

Az oldal azért is különlegesebb, mert három szakkollégium (Bibó István Szakkollégium, Heller Farkas Szakkollégium és Rajk László Szakkollégium) és a Corvinus Informatikus Diákkör diákjainak közös munkájaként készült el. Ez pedig jelentősen nagyobb függetlenséget ígér, mintha mondjuk egy párttól függő think tank vagy hasonló próbál segíteni a választóknak. Itt mindenesetre igyekeztek szó szerint lehivatkozni, hogy mik alapján adták meg a válaszlehetőségeket, így ennél a résznél biztosan kevésbé vezethetik meg a kitöltőt. 

Emellett fel van még tüntetve a hitelesség fontos szerepe is: azaz az egy dolog, hogy melyik párt mondja szerintünk a legértelmesebb megoldásokat, semmit se ér mindez, ha nem hisszük el nekik, hogy tényleg ezt próbálnák majd megcsinálni, ha hatalomra jutnak. Persze nyilván, ha eleve teljesen hülye célokat ad meg egy párt szerintünk, az jó eséllyel még eggyel rosszabb az adott választó számára.