Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Újra rács mögött a bajai videóhamisító

2018.03.15. 11:03

Alig hogy bejelentették Kőrös Gusztáv Tibor szabadon engedését, a volt DK-s politikus máris újra őrizetbe került. Kőrös úgy szeretett volna szabadulni a rácsok mögül, hogy jelöltette magát az országgyűlési választásokon, a Minden Szegényért Párt országgyűlési képviselőjelöltjeként pályázott a képviselőkével azonos mentelmi jogra, és ezzel együtt a szabadságra.

Ám a Somogy Megyei Főügyészség a csütörtök reggeli közleményében azt írja, hogy miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette Kőrös mentelmi jogát, elrendelték a büntetőeljárás folytatását, hiszen ezzel megszűnt az eljárás folytatásának akadálya.

Kőrös Gusztávot szerda este vették őrizetbe a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, "figyelemmel arra, hogy a gyanúsított esetében az előzetes letartóztatás törvényi feltételei – így a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsításának veszélye, a szökés és a bűnismétlés veszélye – továbbra is változatlan tartalommal fennállnak."

video

A 2013-as bajai videóhamisítási ügyben elhíresült Kőrös őrizetbe vételének alapja másrészt az volt, hogy egy újabb bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is felmerült vele kapcsolatban. Ebben az ügyben a nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja. Az őrizetbe vételt követő 72 órán belül a főügyészség indítványozni fogja a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

Kőrös és tíz társa ellen hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés miatt indult eljárás. Kőrös magát TEK-esnek kiadva több vállalkozótól jelentős összegeket kért azzal, hogy az általuk benyújtott pályázatoknál kedvezőbb elbírálás érdekében pénzt ad hivatalos személynek, amivel több mint 130 millió forinthoz jutott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!