Újra rács mögött a bajai videóhamisító

2018.03.15. 11:03

Alig hogy bejelentették Kőrös Gusztáv Tibor szabadon engedését, a volt DK-s politikus máris újra őrizetbe került. Kőrös úgy szeretett volna szabadulni a rácsok mögül, hogy jelöltette magát az országgyűlési választásokon, a Minden Szegényért Párt országgyűlési képviselőjelöltjeként pályázott a képviselőkével azonos mentelmi jogra, és ezzel együtt a szabadságra.

Ám a Somogy Megyei Főügyészség a csütörtök reggeli közleményében azt írja, hogy miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette Kőrös mentelmi jogát, elrendelték a büntetőeljárás folytatását, hiszen ezzel megszűnt az eljárás folytatásának akadálya.

Kőrös Gusztávot szerda este vették őrizetbe a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, "figyelemmel arra, hogy a gyanúsított esetében az előzetes letartóztatás törvényi feltételei – így a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsításának veszélye, a szökés és a bűnismétlés veszélye – továbbra is változatlan tartalommal fennállnak."

video

A 2013-as bajai videóhamisítási ügyben elhíresült Kőrös őrizetbe vételének alapja másrészt az volt, hogy egy újabb bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is felmerült vele kapcsolatban. Ebben az ügyben a nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja. Az őrizetbe vételt követő 72 órán belül a főügyészség indítványozni fogja a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

Kőrös és tíz társa ellen hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés miatt indult eljárás. Kőrös magát TEK-esnek kiadva több vállalkozótól jelentős összegeket kért azzal, hogy az általuk benyújtott pályázatoknál kedvezőbb elbírálás érdekében pénzt ad hivatalos személynek, amivel több mint 130 millió forinthoz jutott.