Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Balatonon csapolják meg Orbán körei az európai adófizetők pénzét

2018.03.16. 08:57 Módosítva: 2018-03-16 09:00:41

Hogyan csapolják meg az európai adófizetők pénzét Orbán Viktor családja és barátai? - címmel közölt Keszthelyről riportot a Reuters. A világ egyik legnagyobb hírügynöksége  a Balaton-parti városban végbement változásokon keresztül világít rá, hogy a kormányfő és a mögötte álló vállalkozók miképpen részesülnek az EU-s támogatásokból.

Orbán Viktor 3 milliárd dollárt tervez a turizmus fellendítésére fordítani 2030-ig, és ebből 1,4 milliárd dollárt a Balaton kap majd. A pénz zöme magyar adófizetői pénzből jön össze, de 40 százalék EU-s pénz lesz, világít rá a Reuters.

A cikkben megszólal Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, aki elmondja, hogy ekkora pénz a rendszerváltás óta összességében sem érkezett a Balatonhoz. És ehhez kapcsolódva írja a Reuters, hogy amióta Orbán 2014-ben bejelentette a hatalmas pénzt, a Balaton hét vízparti legjobb helyen lévő szakasza tulajdonost cserélt. A nyilvánosan elérhető adatokból kiderül, hogy hármat Orbán gyerekkori barátja, Mészáros Lőrinc és üzleti partnerei tulajdonolnak, másik három Orbán veje, Tiborcz István és köreihez került.

És a Reuters talált még olyan cégdokumentumokat, amelyek megmutatják, hogy Orbán veje résztulajdonlásokon keresztül jelentős bevételekhez juthat a legnagyobb szállodából is. Majd a hírügynökség rámutat, Mészáros és Tiborcz is a magyar elit azon részéhez tartoznak, amelyek nagyon gyorsan meggazdagodtak az elmúlt nyolc évben.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.