Mégis lesz Alföldi-előadás Zalában

2018.03.17. 13:28 Módosítva: 2018.03.17. 14:15

Alföli Róbert a Facebook-oldalán közölte, mégis meg lesz tartva hányatott sorsú előadása Zala megyében, csak éppen a megyeszékhely helyett Zalaszentgróton beszélget majd Veiszer Alindával. 

A bejegyzés szerint március 24-én lesz az est, amit eredetileg korábban, másik helyszínen és másik beszélgetőpartnerrel, Buza Beátával tartottak volna. Elsőként az Index írta meg, hogy a váratlanul törölték Alföldi előadását, amelyet az Egerszegi Páholy beszélgetős műsor keretein belül hirdettek meg, de Vigh László fideszes parlamenti képviselő utasítására végül azt mondták, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben nem lehet ilyen rendezvény. Az esemény lemondásakor - utóbb kiderült - kamuindokra hivatkozott város, majd a helyi civileknek sem sikerült rendezvénytermet szerezniük az esemény megtartásához, mert senki sem volt hajlandó erre a célra kiadni az ingatlanát. 

Zalaszentgrótot ezek szerint nem fogják olyan szorosan, ú gy tudjuk, az est szervezése magától a várostól indult, ők keresték meg Alföldit és Veiszert, akikkel a cenzúra elleni tiltakozás miatt kerületek közös platformra. Veiszer azt mondta, az MTVA-ban ő is találkozott cenzúrázási kísérlettel, ezert nem is volt kérdéses, hogy elmegy. Alföldivel kifejezetten jó a viszonya annak ellenére, holott a rendező nem megy el hozzá a Hír TV-be annak múltja miatt.

A zala megyei érdeklődők tehát március 24-én láthatják Alföldit a városi művelődési házban, már ha közbe nem jön valami.