Katasztrófavédelem: hétfőn mindenki induljon korábban

IMGL8802
2018.03.18. 19:52

A hétvégén visszatérő tél sok munkát adott a tűzoltóknak, akiknek szombat óta 440 beavatkozást kellett elvégezni - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Többnyire a hó súlya miatt kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat, de sok volt az elakadt, árokba csúszott és keresztbe fordult jármű is. Bár egyre kevesebb járásban van riasztás hófúvás és ónos eső miatt, a Katasztrófavédelem arra kér mindenkit, akinek hétfő reggel autóba kell ülni, hogy ha tehetik

induljanak korábban.

Inkább, mint hogy a nagy sietségből baleset legyen. Ez különösen igaz Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, ahol hétfőn havazás várható, valamint Békés megyére, ahol ónos esőre lehet számítani. Emellett azt javasolják, hogy mindenkinél legyen feltöltött mobiltelefon, ha esetleg segítséget kellene hívni.

Elzárt település nincs az országban, de Borsod megyében vasárnap este még volt lezárt útszakasz.

Hétvégén körülbelül húszezren maradtak áram nélkül.

Békés megyében hét településen 6300, Hajdú-Bihar megyében 25 településen 10 ezer, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 13 településen 3700, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében négy településen 300 fogyasztó. Az áramszolgáltatók szakemberei dolgoznak a helyreállításon, kijelölték a melegedőhelyeket is, de azokat eddig senki nem vette igénybe.