Nincs választás Orbán Viktor arcképe nélkül

2018.03.19. 15:23
Elindult a Fidesz választási kampányának második szakasza: megjelentek a miniszterelnököt ábrázoló plakátok is a közterületeken.

1994 óta nem fordult elő, hogy Orbán Viktor ne szerepeljen a Fidesz választási plakátjain. Eddig úgy tűnt, hogy idén Soros György és az ENSZ foglalja majd el a miniszterelnök helyét, viszont most már láthatóak az őt ábrázoló óriásplakátok is a közterületeken. Orbán Viktor arcképe mellett pedig a "Nekünk Magyarország az első!" fideszes kampányszöveg köszön vissza.

Az újfajta plakátokkal elindult a Fidesz választási kampányának a második szakasza, amit Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója jelentett be, még március 15. előtt. A videóban elmondja, hogy kétféle típusú plakát jelenik meg, az egyiken a Fidesz-KDNP listavezetője, Orbán Viktor miniszterelnök szerepel, a másikon pedig az egyéni jelöltek.

...mindkét szavazatra szükség lesz ahhoz, hogy április 8-án megvédjük Magyarországot a Soros György által támogatott, bevándorláspárti ellenzékkel szemben.

Emellett a párt szórólapokat is eljuttat majd minden magyar háztartásba. 

"Nekünk Magyarország az első!"

A Fidesz kampányszlogenje nem csak "A haza minden előtt" Kölcsey idézetet önti "modern kiadásba", hanem Donald Trumpnak a mottójává vált "America First" szlogenjével is kísérteties a hasonlóság. Az Amerika az első helyen politikát az elnök a beiktatási beszédében hirdette meg 2017-ben, mielőtt kilépett az ENSZ migrációs világegyezményének az előkészületeiből, amely a menekültek helyzetén hivatott segíteni.

Egyébként, már a két világháború között  is használták a szlogent az USA-ban a nacionalista irányvonal népszerűsítésére, amely meg akarta akadályozni, hogy Amerika belépjen a második világháborúba.