Húsz településen még nincs áram Hajdú-Biharban

2018.03.19. 05:18 Módosítva: 2018.03.19. 10:35

Folyamatosan állítják helyre az áramszolgáltatást Hajdú-Biharban. Jelenleg 20 településen nincs áram, vagy akadozik a szolgáltatás: Bakonszeg, Balmazújváros, Berettyóújfalu, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Hajdúszoboszló, Kaba, Kismacs, Nádudvar, Nagyhát, Nagyhegyes, Nagymacs, Nagyrábé, Püspökladány, Sárrétudvari, Szerep, Telekföld, Tetétlen.

Az Útinform szerint még télies útviszonyokra - havas, latyakos szakaszokra - lehet számítani a gyorsforgalmi utak közül az M43-as, az M5-ös és az M6-os autópálya egyes szakaszain, valamint a Nagykanizsa-Nyíregyháza vonaltól délre a főbb és alsóbbrendű utakon hétfő reggel.

Hétfő hajnali adatok szerint a havazás és hóátfúvások miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Gesztely és Újharangod, továbbá Vilmány és Fony között járhatatlan az út. A Taktaharkány és Újharangod, Mezőnagymihály és Gelej, továbbá Köröm és Tiszalúc közötti útszakaszok félpályán járhatók - közölte a rendőrség.

Hétfőn üzemkezdettől valamennyi vasútvonalon megindult a menetrendszerű közlekedés - ezt a Mávinform közölte hajnalban. Debrecenben pedig helyreállt a villamosközlekedés.

Hétfő hajnalban kisbusz és tehergépkocsi ütközött össze a 44-es főúton, Kondoros és Békéscsaba között. Az elsődleges információk szerint egy ember súlyos sérülést szenvedett, nyolcan pedig könnyebben sérültek.

Korábban a Katasztrófavédelem arra kért mindenkit, akinek hétfő reggel autóba kell ülni, hogy ha tehetik, induljanak korábban.

Vasárnap késő este a Honvédelmi Minisztérium pedig azt közölte, hogy a honvédég is részt vett a hétvégi szélsőséges időjárási körülmények okozta veszélyhelyzet kezelésében. A katonaság hét helyszínen látott el folyamatos készenlétet a személy- és vagyonmentés érdekében. Több mint 100 katona 37 technikai eszközzel vett részt a mentési feladatokban. A kutató-mentő helikopterek mellett a honvédség lánctalpas járművei is készenlétben állnak.

A honvédség a debreceni helyőrségből 8 csoportot indított útnak, hogy Borsod-Abaúj Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kerekes és lánctalpas eszközökkel, a társszervekkel együttműködve a bajba jutott állampolgárokat segítse.