Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húsz településen még nincs áram Hajdú-Biharban

2018.03.19. 05:18 Módosítva: 2018-03-19 10:35:06

Folyamatosan állítják helyre az áramszolgáltatást Hajdú-Biharban. Jelenleg 20 településen nincs áram, vagy akadozik a szolgáltatás: Bakonszeg, Balmazújváros, Berettyóújfalu, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Hajdúszoboszló, Kaba, Kismacs, Nádudvar, Nagyhát, Nagyhegyes, Nagymacs, Nagyrábé, Püspökladány, Sárrétudvari, Szerep, Telekföld, Tetétlen.

Az Útinform szerint még télies útviszonyokra - havas, latyakos szakaszokra - lehet számítani a gyorsforgalmi utak közül az M43-as, az M5-ös és az M6-os autópálya egyes szakaszain, valamint a Nagykanizsa-Nyíregyháza vonaltól délre a főbb és alsóbbrendű utakon hétfő reggel.

Hétfő hajnali adatok szerint a havazás és hóátfúvások miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Gesztely és Újharangod, továbbá Vilmány és Fony között járhatatlan az út. A Taktaharkány és Újharangod, Mezőnagymihály és Gelej, továbbá Köröm és Tiszalúc közötti útszakaszok félpályán járhatók - közölte a rendőrség.

Hétfőn üzemkezdettől valamennyi vasútvonalon megindult a menetrendszerű közlekedés - ezt a Mávinform közölte hajnalban. Debrecenben pedig helyreállt a villamosközlekedés.

Hétfő hajnalban kisbusz és tehergépkocsi ütközött össze a 44-es főúton, Kondoros és Békéscsaba között. Az elsődleges információk szerint egy ember súlyos sérülést szenvedett, nyolcan pedig könnyebben sérültek.

Korábban a Katasztrófavédelem arra kért mindenkit, akinek hétfő reggel autóba kell ülni, hogy ha tehetik, induljanak korábban.

Vasárnap késő este a Honvédelmi Minisztérium pedig azt közölte, hogy a honvédég is részt vett a hétvégi szélsőséges időjárási körülmények okozta veszélyhelyzet kezelésében. A katonaság hét helyszínen látott el folyamatos készenlétet a személy- és vagyonmentés érdekében. Több mint 100 katona 37 technikai eszközzel vett részt a mentési feladatokban. A kutató-mentő helikopterek mellett a honvédség lánctalpas járművei is készenlétben állnak.

A honvédség a debreceni helyőrségből 8 csoportot indított útnak, hogy Borsod-Abaúj Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kerekes és lánctalpas eszközökkel, a társszervekkel együttműködve a bajba jutott állampolgárokat segítse.