Árpád
-2 °C
4 °C

Augusztusig állandóak lehetnek a dugók az M1-esen

2018.03.20. 10:57

Elkészült az M1-es felújításának menetrendje, augusztusig állandó munkavégzésre kell számítani az autópályán, erre figyelmeztet a Magyar Közút.

A kátyúzásokon túl a múlt héten elkezdődtek az úgynevezett „nagyfelületű beavatkozások” a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 46-os és a 48-as kilométerek között.

  • Március végén a 41–46. és az 54–57. kilométerek között dolgoznak.
  • Március végén, április elején indul a korábban bejelentett 14 kilométeres sávfelújítás első szakasza a 16–19. kilométerek között. Erre 4,1 milliárdot költenek.
  • Június második felétől augusztus elejétől jön a 28–40. kilométerek közötti szakasz.

A Budapest felé vezető oldalon

  • március végétől a 60-as és a 104-es kilométerek között végeznek szakaszosan javítási munkákat,
  • április közepétől a 23-as és a 44-es km közötti szakaszt teszik rendbe.

Az is kiderült, hogy a kormány felgyorsítaná az autópálya 2x3 sávosra bővítését Budapest és Győr között. Ennek most még csak a tervezése zajlik, a befejezésnek nincs céldátuma.

Az M1-es az ország egyik legrégebbi autópályája, a fővároshoz közeli szakaszai negyven éve, azóta elavult technológiával készültek el. Bő két évtized alatt megnégyszereződött a járműforgalom, néhol a 80 ezret is eléri. A járművek fele teherautó vagy kamion.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?