Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Gusztáv
-5 °C
4 °C

Fideszes képviselő édesanyja tenné ki a bérház lakóit Miskolcon

2018.03.21. 09:22

Lényegében lakókkal együtt adott el Miskolc vagyonkezelő cége egy önkormányzati tulajdonú ingatlant az egyik fideszes önkormányzati képviselő, Nánási-Kocsis Norbert volt cégének. A céget 2015-ben a politikus 82 éves édesanyja nevére írták – írja a Magyar Nemzet.

Az ingatlannak nem a rajta álló régi bérház adja az értékét, hanem a jó fekvésű telek, amely nagyon közel van a Búza téri piachoz és a buszpályaudvarhoz. A lap szerint az új tulajdonos a lakásokban élőket igyekszik minden eszközzel költözésre bírni.

A Magyar Nemzet elérte a miskolci fideszes képviselőt, aki azt mondta, nincs köze az ügyhöz,

a 82 éves édesanyja "önállóan intézi a dolgait".

A Magyar Nemzet azonban megszólaltatott olyan lakókat, akik állítják, a fideszes képviselő személyesen, telefonon kérte a lakókat, hogy költözzenek el. A politikus egyébként annak a miskolci városgazdálkodási bizottságnak a tagja, amely az épület privatizációjáról döntött.

Az önkormányzati bérleti szerződések leváltása magánbérleti szerződésre jogellenes lehet, a lakókat képviselő jogász, Gergényi Szabolcs a a bérleti jog folytatását és cserelakást vagy pénzbeli térítést, illetve az Invescóval kötött szerződés megszüntetését próbálja elérni. Ha kell, akkor bíróságra megy.  • Vennék
  • Hírek