Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fideszes képviselő édesanyja tenné ki a bérház lakóit Miskolcon

2018.03.21. 09:22

Lényegében lakókkal együtt adott el Miskolc vagyonkezelő cége egy önkormányzati tulajdonú ingatlant az egyik fideszes önkormányzati képviselő, Nánási-Kocsis Norbert volt cégének. A céget 2015-ben a politikus 82 éves édesanyja nevére írták – írja a Magyar Nemzet.

Az ingatlannak nem a rajta álló régi bérház adja az értékét, hanem a jó fekvésű telek, amely nagyon közel van a Búza téri piachoz és a buszpályaudvarhoz. A lap szerint az új tulajdonos a lakásokban élőket igyekszik minden eszközzel költözésre bírni.

A Magyar Nemzet elérte a miskolci fideszes képviselőt, aki azt mondta, nincs köze az ügyhöz,

a 82 éves édesanyja "önállóan intézi a dolgait".

A Magyar Nemzet azonban megszólaltatott olyan lakókat, akik állítják, a fideszes képviselő személyesen, telefonon kérte a lakókat, hogy költözzenek el. A politikus egyébként annak a miskolci városgazdálkodási bizottságnak a tagja, amely az épület privatizációjáról döntött.

Az önkormányzati bérleti szerződések leváltása magánbérleti szerződésre jogellenes lehet, a lakókat képviselő jogász, Gergényi Szabolcs a a bérleti jog folytatását és cserelakást vagy pénzbeli térítést, illetve az Invescóval kötött szerződés megszüntetését próbálja elérni. Ha kell, akkor bíróságra megy.