Önállóan jár kezelésekre a tavaly nyáron Bulgáriában balesetet szenvedett lány

2018.03.22. 21:09

Rehabilitációs robotokkal és memóriafejlesztő játékkal segítik Burkus Vanesszát a felépülésben. A lány tavaly júliusban szenvedett súlyos autóbalesetet Bulgáriában, amikor idegenvezető barátjához ment ki nyaralni. Két magyar kért segítséget a férfitől, akiknek ellopták az irataikat, és épp hazafelé tartottak a követségről, amikor lerobbantak, és 160 km/órás sebességgel beléjük hajtott egy mögöttük közlekedő autó.  

A lány és édesapja kálváriájáról mi istöbb cikkben írtunk. A lányon egy burgaszi kórházban végeztek életmentő műtétet, és hetekig tartották altatásban, majd hosszas ügyintézés után végül hazaszállították. Akkor még az sem volt bizonyos, hogy fel tudják kelteni, az RTL mai riportja szerint a lány hihetetlen gyógyuláson ment keresztül, ma ugyanis már önállóan, saját lábán jár kezeléseire.

Vanessza hónapokig nem emlékezett a múltjára, de egy speciális memóriajátéknak köszönhetően fokozatosan  visszajöttek az emlékei. A lány sokáig szülei segítségére szorult, ugyanis a rövidtávú memóriájának idő kellett, hogy helyreálljon. Volt például, hogy az egyik nap memorizált kereszteződést másnapra elfelejtette. A riportban megszólalt Lengyel Dorottya, Vanessza gyógytornásza, aki elmondta, hogy a lány memóriája olyannyira helyre állt, hogy már egyedül jár a kezelésekre, és hogy hétvégente a barátaival is elengedik szórakozni.